Classactions
Image default
Dienstverlening

Personeelsmanagement

Personeel is een van de belangrijkste, zo niet de belangrijkste, onderdelen van een organisatie. Het goed managen van deze ‘human resources’ gaat niet alleen om het aannemen en ontslaan van personeel, er komen veel meer factoren bij kijken uiteraard.

De economie van tegenwoordig draait zeker in de westerse landen steeds meer om kennis. Kennis is macht en met macht kan je jouw markt domineren. Dus indirect moet je veel kennis vergaren om zo een sterke positie binnen de markt te veroveren, dit kan je natuurlijk niet alleen en daarom is het belangrijk dat jouw personeel ook voldoende opgeleid is. Ze moeten de kans krijgen om te groeien en zichzelf te ontwikkelen binnen de organisatie, bijvoorbeeld door trainingen en opleidingen vanuit de organisatie.

Naast kennis is het natuurlijk ook belangrijk dat je personeelsmanagement kan genieten van een goede loonservice. Het verwerken van salaris is een belangrijke taak binnen het personeelsmanagement, maar waarschijnlijk is de personeelsmanager zelf daar veel te druk voor. Er gaat namelijk een hoop administratie gemoeid met de salarisverwerking en de HR manager is al heel druk met het beantwoorden van vragen, conflicten oplossen binnen het bedrijf, zoeken naar nieuw personeel en uiteraard het tevredenhouden van talent binnen de organisatie. Ik doe even een korte rekensom: de tijd dat u gemiddeld aan loonverwerking kwijt bent is Circa 2 en halve dag per maand. Dit komt neer op 20 uur. Er zitten 12 maanden in een jaar 12×20=240 ik geef de HR manager een redelijk uurloon van 35 euro per uur. 35×240=8 400 euro per jaar dat u verliest aan salarisverwerking. Dat geld kan natuurlijk net zo goed worden uitgegeven aan een goedkoop loonbureau wat veel sneller werkt en ook nog eens zijn werk beter doet.

Door het uitbesteden van salarisverwerking kan de personeelsmanager focussen op belangrijkere taken binnen de organisatie. Zo gaat de effectiviteit en productiviteit van het personeel omhoog en zal uiteindelijk ook het resultaat merkbaar verbeteren.

http://www.cbbs.nl/