Classactions
Image default
Dienstverlening

Huiseigenaren investeren in rieten daken

Tegenwoordig investeren huiseigenaren steeds vaker in het laten leggen van een rieten dak. Het is namelijk lang niet zo brandgevaarlijk meer als vroeger en ook de prijs ligt een stuk lager. Tot een aantal jaar terug was er nog veel angst voor een verhoogd risico op brandgevaarlijkheid, maar tegenwoordig hoeft dit niet meer. Er wordt namelijk steeds minder vaak op de traditionele wijze een rieten dak gelegd, met open onderkant. Dit kost veel energie omdat er veel warmte verloren gaat. Het grootste gevaar bij deze traditionele constructie is de brandgevaarlijkheid. De kosten om uw huis tegen brand te verzekeren liggen vaak een stuk hoger. Ook komt deze methode tegenwoordig niet meer door een keuring. Bij de traditionele dakconstructie wordt het rietpakket gebonden op de lattenconstructie van het dak. 

Bij de modernere, veilige variant van een rieten dakbedekking wordt het geraamte van het dak afgedekt met isolerende platen van de beste kwaliteit. Het riet wordt op deze dakplaten stevig vastgeschroefd. Deze moderne constructie noemen we ook wel de schroefdak constructie. De grootste voordelen van zo’n gesloten dakconstructie zijn brandveiligheid en een verhoogde isolatiewaarde. Het rietpakket wordt namelijk op de dakplaten aangebracht en wanneer er sprake is van een eventuele brand in uw woning, dan kan het vuur een stuk minder snel omhoog grijpen dan bij de traditionele, open constructie. De open constructie laat namelijk teveel zuurstof door en is daarom zeer brandgevaarlijk.

Het onderhoud van een rieten dak hoeft niet veel tijd te kosten. Voor de onderhoud van rieten daken hoeft u bieden bedrijven u vaak een onderhoudscontract aan. Het is zeer raadzaam om hier mee akkoord te gaan, omdat met het juiste onderhoud uw rieten dak tot wel 50 jaar lang mee kan gaan. Een echte investering voor generaties lang dus, zo’n rieten dak. U heeft ook vaak 10 jaar garantie op een rieten dak!

http://www.rietwerk.nl