Classactions
Image default
Auto’s en Motoren

Wat het weer met een auto doet

Veel mensen zetten een auto onbeschermd op straat. Natuurlijk is de gedachte dat een auto op de weg ook gewoon met weer en wind te maken heeft. Toch is het belangrijker dan je denkt om voor de auto toch te zorgen voor minimaal een goede overkapping op maat. Waarom dit zo is? Dat lees je hier.

De wind als de bus van links

In Nederland waait het natuurlijk vaak genoeg. Alleen zorgt dit ook voor veel meer beschadigingen van auto’s dan je zo denkt. Het is niet zo dat de auto letterlijk door de wind beschadigt raakt. De auto raakt beschadigt door de voorwerpen die in de lucht met de wind tegen de auto aankomen. Denk daarbij niet alleen aan een storm waarbij een tuinstoel tegen de auto aanwaait. Nee, het is vooral bijvoorbeeld zand of grind dat opwaait. Dit kan namelijk bijvoorbeeld de lak van de auto flink beschadigen.

Sneeuw en hagel

Bij met name grote sneeuwvlokken heb je sneller roestvorming van de auto. Nog een voordeel is dat met een overkapping op maat er minder kans is op sneeuw op de auto. Sneeuw eraf halen kost nu eenmaal veel tijd. Hagel kan daarnaast natuurlijk ook voor hele grote problemen zorgen. Bij extreem weer kan het zelfs zorgen voor gaten.

Zie het niet te zonnig in

Als lak te lang blootgesteld is aan de zon, krijg je barstjes en scheurtjes. Dat is niet iets om blij van te worden, want dan kun je natuurlijk ook weer eerder roestvorming krijgen. Met name het ultraviolette licht van de zon, zorgt voor beschadigingen in de autolak.

Minimaal een overkapping op maat

Heb je de auto in de garage staan, dan heb je daar geen last van. Bij een overkapping heb je ook vaak al veel meer bescherming tegen wind, dan zonder overkapping. Wil jij jouw auto dus beschermen? Kies dan minimaal voor een overkapping op maat.

https://handelsondernemingkirkels.nl/overkapping-op-maat/