Classactions
Image default
Bedrijven

De belangrijkste informatie voor het verlichten van jouw kerstboom

Een kerstboom zonder lampjes is natuurlijk geen echte kerstboom! De lampjes zorgen voor de warme sfeer en een gezellige uitstraling. Maar voordat je begint met het verlichten van de kerstboom is het natuurlijk erg belangrijk dat je de perfecte verlichting in huis hebt. Hoe zorg je ervoor dat je de perfecte verlichting hebt voor jouw kerstboom? 

Welke verlichting?

Allereerst beginnen we met de verlichting. Want hoe kies je welke verlichting je wilt in jouw kerstboom? Er zijn heel veel verschillende soorten verlichting, bijvoorbeeld clusterverlichting, LED-kerstverlichting en kerst verlichting op batterijen. 

Clusterverlichting zorgt voor een voller effect dan normale kerstverlichting. Dit komt doordat deze lichtsnoeren meer kerstlampjes nog dichterbij elkaar bevat. Dit zorgt direct voor een uitbundig en speels lichteffect. 

LED-kerstverlichting is energiezuiniger dan bijvoorbeeld gloeilampen. Deze LED-kerstverlichting gaat namelijk langer mee en vermindert de kans op brand. Dit komt doordat LED-verlichting niet warm wordt. Ook is LED-verlichting over het algemeen verkrijgbaar in veel verschillende kleuren waarmee er dus voor ieder wat wils is. 

Kerstverlichting op batterijen is handig als je verlichting wilt plaatsen op plekken waar geen stopcontact in de buurt zit. Hiermee kun je alsnog alle hoekjes van de woning verlichten met de leukste verlichting van het jaar, namelijk kerstverlichting. Kerstverlichting op batterijen is nadelig omdat batterijen erg duur zijn en zijn over het algemeen slecht voor het milieu. Mocht je de batterijen netjes inzamelen en recyclen dan ga je goed met het gebruik van batterijen om! 

Welke kleur verlichting?

Nadat je hebt besloten voor welke verlichting je gaat kiezen is het tijd voor de volgende stap. De volgende stap is het kiezen van de kleur van de verlichting. De kleur van de verlichting kan zorgen voor verschillende sferen. Warm licht heeft de meeste voorkeur bij mensen. Dit komt doordat deze verlichting ontspannen oogt. Ook zijn er mensen die er bewust voor kiezen om wit licht te bevestigen in de kerstboom. Dit zorgt voor een frisse uitstraling. En dan nog een tip die voor iedereen handig is: kies voor een groen lichtsnoer! Dit valt het minste op wanneer je het gaat bevestigen in de kerstboom!