Classactions
Image default
Bedrijven

Bedrijfskleding (in de) winkel

Waar de online webshops elkaar verdrukken in de digitale wereld, wordt de zichtbaarheid van de traditionele winkel in het oude straatbeeld steeds belangrijker. De uitstraling van een eenduidige boodschap die samenhangt met de kernwaarden van een organisatie, draagt hier doorgaans aan bij. Het is niet voor niets dat medewerkers van succesvolle winkels die ‘fysiek aanwezig’ zijn bedrijfskleding winkel dragen. Denk daarbij aan BCC, Mediamarkt, maar ook aan mobiele telefoniezaken, kiosken en drogisterijen. Indien enkel representativiteit het doel zou zijn van bedrijfskleding winkel, zou dit voor veel organisaties een oninteressante investering zijn. Daarom gaan we in deze blog graag in op slechts twee voordelen die bedrijfsleiding winkel biedt.

Een goed opgetuigd Customer Relationship Management

Wanneer je als winkel kiest voor bedrijfskleding, spreek je een brede klantgroep aan die graag uit een breder assortiment zelfstandig een keuze wil maken. Om die zelfstandige keuze te bevorderen, wordt er een overvloed aan aanspreekpunten zichtbaar gemaakt in de winkel. Denk daarbij aan het voorbeeld van Media Markt. Media Markt profileert zijn winkel in de elektronicabranche ten opzichte van andere winkels als een toegankelijke winkel, waarin snel keuzes kunnen worden gemaakt en waarin expertise-advies binnen handbereik ligt. Dit verklaart ook het grotere succes van deze keten.

Het effect van de onbewust psychologie

Bedrijfskleding in de winkel heeft zelfs zijn effect op mensen die, zonder bewust naar binnen te kijken, de winkel voorbij lopen. Wanneer iemand heel kort visueel met een merklogo wordt geconfronteerd, hoeft iemand dat niet bewust te merken, maar de hersenen verwerken deze visuele prikkels wel. Wanneer iemand later met het merk wordt geconfronteerd, neigt iemand dit merk als positiever te beoordelen dan andere merklogo’s waarmee zij nooit geconfronteerd zijn. Dit wordt ook wel het ‘mere exposure effect’ genoemd.

Een bedrijfskleding winkel als Van Huigenbos helpt bij de strategische positionering van uw winkel middels bedrijfskleding.