Classactions
Image default
Auto’s en Motoren

Voordelen van motorchip tuning

Chip Tuning is een automatische mechanische procedure waarmee de geautomatiseerde besturingseenheid opnieuw wordt geconfigureerd, waardoor de automobielfunctie in verschillende operationele parameters wordt gemaakt. De kosten van een dergelijke taak hangen af van hoe u het gedaan krijgt. Een automotive-motortuning-chip is een integraal onderdeel van de computer en elektrische systemen van de auto. Hiermee kan de computer de prestaties van de auto optimaliseren en maakt het efficiënter. Een goed afgestemde auto zal beter presteren en zal een lange levensduur hebben.

  

Chip Tuning werkt op twee hoofdniveaus. Er is een mechanische manier om de elektronische besturingseenheid en de motorbesturingsmodule af te stemmen. In de mechanische methode wordt de elektronische besturingseenheid aangepast zodat deze overeenkomt met de uitvoer van de motorbesturingsmodule. Dit verbetert de prestaties van de motor, waardoor het sneller en efficiënter kan worden uitgevoerd. Als de OEM geen motortuningset heeft verstrekt, wordt het mechanische proces gevolgd.

 

Een ander voordeel van chiptuning is dat het ook extra stroom biedt.

Het extra vermogen kan worden gebruikt voor het maximaliseren van de prestaties van het voertuig. Als uw auto een lage beperking heeft, helpt de extra stroom u gemakkelijker te accelereren. Het extra vermogen kan worden gebruikt om de pk van uw motor te vergroten, waardoor u meer bevoegd is om sneller te rijden.

 

Er zijn twee gemeenschappelijke manieren waarop auto’s kunnen worden afgestemd; In beide processen is de motorbesturingsmodule (ECM) op een zodanige manier geprogrammeerd dat het de prestaties van de motor optimaliseert. Het afstemproces van het ECM omvat voornamelijk het verlagen van de compressie en het verbeteren van de emissie. De tweede en de belangrijkste stap in dit proces is om de auto af te stemmen op extra stroom en om het brandstofverbruik te verbeteren.

Er zijn veel voordelen van het afstemmen van de auto als u zijn motorprestaties wilt optimaliseren.

 

Het brandstofverbruik kan worden verbeterd door gebruik te maken van hogedrukgas, waardoor de turbulentie en luchtweerstand in de verbrandingskamer wordt verminderd. Deze kunnen worden bereikt door gebruik te maken van silica-additieven in het uitlaatsysteem. Dit komt omdat silica helpt bij het verwijderen van ongewenste onzuiverheden die in de brandstof aanwezig zijn. Veel tuners gebruiken een combinatie van verschillende methoden, waaronder zuurstofgasconversie en droge uitlaat, die het uitlaatgeluid verminderen, maar de kracht van het geluid verbeteren.

 

Een van de belangrijkste voordelen van chiptuning is dat het de best mogelijke motorprestaties biedt. Het zorgt ervoor dat u kunt genieten van een schoon en fris geluid dat uit uw auto-uitlaat komt. Motorafstemming biedt ook goede voordelen in termen van economie. De meeste tuners gebruiken lichtere brandstof voor hogere paardenkracht en het lagere brandstofverbruik voor economische auto’s. Met de juiste afstemmings- en bandenmodificatie kunt u maximale voordelen behalen van motorchiptuning.

Klik hier voor meer informatie https://www.chipperformance.nl/