Classactions
Image default
Woning en Tuin

Een paar tips bij het huren van een container

Containerverhuur: Do’s en Dont’s

Wanneer je veel afval hebt waar je snel vanaf moet dan is containerverhuur vaak de beste optie, maar er zijn wel enkele dingen waar je rekening mee wilt houden. De do’s en don’ts van containerverhuur heb ik dan ook voor jullie op een rijtje gezet

Do: Kies een container voor het juiste soort afval

Containers die je kunt huren zijn niet per se voor alle soorten afval, zo kun je een speciale container huren voor grofvuil of voor houtafval. Het is dan ook belangrijk om de juiste container te kiezen zodat je geen problemen krijgt wanneer je de container probeert in te leveren.

Don’t: De container zelf verplaatsen

Wanneer je de container zelf gaat verplaatsen dan loop je het risico dat de chauffeur van het containerverhuur er niet meer bij kan, dan moet je hem dus alsnog terugplaatsen en waarschijnlijk ook extra ritkosten betalen. Hier zit je natuurlijk totaal niet op te wachten, dus dan moet je dit zeker niet doen.

Do: Neem contact op met de gemeente

Jouw container moet je natuurlijk ook ergens kwijt, en vaak is een parkeerplaats dan het handigst. In sommige gemeentes moet je hier een vergunning voor aanvragen, maar dit verschilt per gemeente. Om het zekere voor het onzekere te nemen is het verstandig om altijd contact op te nemen met jouw gemeente

Don’t: De container te ver vullen

De container mag meestal tot 20cm boven de rand gevuld zijn, let hier dus ook op. Wanneer je hem verder vult worden niet meegenomen, waardoor jij hem dus moet legen en er ook nog eens extra ritkosten berekend worden. Dit is natuurlijk heel onhandig, dus vul hem nooit te hoog, je kunt dan beter een extra container huren.

Wil je meer informatie?

Wil je toch meer informatie over de Do’s en Don’t bij het huren van een container? Neem vrijblijvend en gratis contact op via onze website. 

 

http://www.busschercontainers.nl/container-huren/