Classactions
Image default
Bedrijven

Vervoersmiddelen

Er zijn diverse soorten vervoersmiddelen, wij zetten ze voor je op een rij.

 

De fiets

In Nederland zijn wij natuurlijk heel erg gewend aan het fietsen, maar waarom is het eigenlijk zo’n populair vervoersmiddel onder de Nederlandse bevolking? In Nederland zijn er meer fietsen dan inwoners en in grote steden zoals Amsterdam en Den Haag wordt bijna 70 procent van alle uitstappen gemaakt op de fiets. Nederland is volledig ingericht op fietsen en het land is ook nog een bijna volledig vlak. Nederlandse stedenbouwkundigen hebben een breed netwerk ontworpen van fietspaden, fiets verkeerslichten en verkeersborden speciaal voor fietsers. Ook werden er na de Tweede Wereldoorlog begonnen met overal fietsenstallingen te bouwen, bijvoorbeeld bij treinstations, bij winkels, bij scholen en bij kantoren.

 

Het openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is heel breed, dus je hebt de trein maar ook de bus, de tram en de metro. In de meeste steden vind je wel een trein en een bus, maar de trein en metro vind je vooral in de grotere steden. In Rotterdam bijvoorbeeld vind je de metro, de tram en de metro. Daarnaast kan je ook vaak fietsen huren bij het station, dus dat kan ook een soort onder het openbaar vervoer vallen. Het openbaar vervoer komt vaak in negatief in het nieuws, omdat de trein dan niet rijdt door sneeuwval of een tram die een half uur vertraagd waardoor je te laat op je werk komt. Toch blijven mensen graag gebruik maken van het openbaar vervoer. Het is namelijk een makkelijke manier van reizen en daarnaast ook beter voor het milieu dan de auto.

 

De auto

De auto wordt ook nog steeds veel gebruikt, vooral in het woon werk verkeer in de ochtend en in de avond. Het kan heel handig zijn om een achteruitrijcamera te gebruiken. Een achteruitrijcamera set kopen is dus een verstandige manier om veiliger in het verkeer te zijn.

https://www.vanzwitserland.nl/