Classactions
Image default
Bedrijven

Rvs finish

Er zijn verschillende opties voor een Rvs finish die ervoor zorgen dat uw materiaal het gewenste uiterlijk krijgt. Wat het bedoelde gebruik ook is, het kiezen van de juiste afwerkingsoptie is essentieel. De juiste afwerking zal namelijk de aantrekkelijkheid van het eindproduct vergroten. In de architectuur en de auto-industrie kunnen bijvoorbeeld verschillende afwerkingen worden gebruikt om een verscheidenheid aan visuele effecten te bereiken. In retailproducten, met name keukenapparatuur, is de afwerking no. 4 van roestvrij staal een van de meest populaire rvs finish die beschikbaar is voor dergelijke producten. Hieronder vindt u enkele roestvrijstalen afwerkingen die meestal op metaal worden gebruikt.

No. 2B – Een matte rvs finish of molenafwerking waarbij het product niet volledig is bewerkt. Dit type afwerking kan wat saai zijn, maar het is een goede keuze als uiterlijk niet belangrijk is of als verdere afwerking wordt gepland. Dit type afwerking wordt bereikt door roestvrij staal te bewerken met speciale rollen. Het kan worden gebruikt in een algemene toepassing zoals chemische fabrieksuitrusting, farmaceutische apparatuur, papierfabrieken en andere.

No. 4 – De geborstelde rvs finish is een afwerking die kan variëren van leverancier tot leverancier. Dit wordt veroorzaakt door verschillen in productieomstandigheden, zoals het slijten van de schuurbanden die in deze afwerkingen worden gebruikt. Om er zeker van te zijn dat u het gewenste uiterlijk krijgt, is het raadzaam om een voorbeeld van de afwerking aan te vragen om het effect te krijgen dat u wilt. Deze afwerking heeft een sterke decoratieve aantrekkingskracht zonder te reflecterend te zijn, omdat te veel reflectie ongewenst kan zijn. Toepassingen voor een dergelijke afwerking omvatten: sieraden en horloges, huishoudelijke apparaten, airconditioners, boilers, architectuur en automobielontwerpen

No.8 – De spiegelende rvs finish is zeer reflecterend en gemaakt door het roestvrij staal te polijsten. Het polijstproces verbetert het uiterlijk en de consistentie, waardoor het schoonmaken gemakkelijker wordt en het eindresultaat glanzender. Dit is de beste afwerking die de na-effecten van lassen en oppervlakten die zijn beschadigd, verbergt. Deze afwerking wordt gecreëerd door het oppervlak mechanisch te behandelen met een reeks steeds fijnere schuurmiddelen. Met een speciale rollende procedure die het uiterlijk van een spiegel simuleert. Deze afwerking zal helpen om diepe krassen verwijderen. Het laatste proces omvat het polijsten van het oppervlak gedurende 5-10 minuten om een spiegelachtige, sterk reflecterende afwerking te creëren die de weerstand tegen corrosie verbetert. Een dergelijke rvs finish kan worden gebruikt op spiegels, chemische fabrieken, kolomafdekkingen, wandpanelen voor gebouwen en bepaalde auto-onderdelen.

https://vangeenen.nl/rvs-plaat/