Classactions
Image default
Mode en Kleding

Het verven van leren schoenen

Als je voor welke reden dan ook besluit dat de huidige kleur van je leren schoenen je niet meer bevallen, is daar een simpele oplossing op te vinden, die overigens ook goedkoper is dan het kopen van een nieuw paar leren schoenen. Leren schoenen verven is namelijk heel goed mogelijk en het is niet bijzonder moeilijk met de juiste materialen en enige voorkennis. 

Voor het verven is het wel belangrijk dat je rekening houdt met de kleur van de verf die je aan wilt brengen en het soort leer waarvan je schoenen gemaakt zijn. De kleur van de verf maakt uit, omdat je meer lagen verf van een lichte kleur moet aanbrengen op een donkere ondergrond. Meer lagen verf vergaan sneller dan een paar lagen verf en je ziet de donkere ondergrond sneller doorschijnen door de lagen verf. Ook zijn er twee soorten leer van schoenen van gemaakt worden, Suède en glad leer. Beide soorten leer hebben verschillende eigenschappen en moeten op verschillende manieren behandeld worden. 

 

Het is relatief moeilijk om suède te verven, omdat de kans bestaat dat suède hard en stug wordt door de verf. Verf trekt namelijk heel erg makkelijk in suède, waar het snel verhard. Hierdoor voelen je schoenen minder comfortabel aan. Het is dus niet altijd even goed aan te raden om suède schoenen met suede verf te behandelen. Als je het toch aandurft, begin je door de schoenen schoon te maken door ze te ontdoen van vet en vuil. Dit kan je doen door te borstelen met een suèdeborstel. Daarna kan je de verf in verschillende dunne lagen aanbrengen. 

 

Het verven van glad leer is een stuk makkelijk dan het verven van suède. Bij glad leer loop je geen risico dat het leer hard wordt en oncomfortabel wordt. Bij glad leer kan je kiezen uit twee verschillende soorten leerverf. Indringverf en dekverf. Indringverf gaat diep in het leer zitten en is blijft dus lang zitten. Het is echter niet in veel kleuren beschikbaar. Dekverf blijft alleen op het oppervlak van het leer zitten en vergaat dus eerder. Het is wel in meerdere kleuren beschikbaar.

 

https://www.leerverfshop.nl/