Classactions
Image default
Bedrijven

Help kinderen spelen

Kinderen spelen graag buiten, dit is goed voor hen, zo kunnen zij hun energie kwijt en hebben zij een frisse neus gehaald. Maar toch kiezen veel kinderen ervoor om binnen te spelen. Veel ouders vinden dit vervelend en willen eigenlijk dat hun kind lekker gaat buiten spelen. Men wil dan dat zij lekker met hun vriendjes buiten gaan spelen, dit is gezond omdat zij de benodigde lichamelijke beweging krijgen. Want er zijn steeds meer kinderen die kampen met overgewicht, zij eten vaak ook niet heel gezond en spelen niet veel buiten. Dit kan voor een kind zeer schadelijk zijn, zo kunnen zij zich ongelukkig voelen en kan het zijn dat zij gepest worden. Ook is het voor gezondheid van het kind niet erg goed om overgewicht te hebben.

Het is daarom belangrijk dat kinderen buiten spelen. Soms is dit lastig omdat zij langs een weg wonen of er is geen speeltuintje. Gelukkig worden er steeds meer speelplaatsen aangelegd voor kinderen. Zo kunnen zij veilig spelen en echt kind zijn. Zij kunnen zo lekker voetballen of een ander spel spelen. Ook is het belangrijk dat zij genoeg sociale prikkels binnen krijgen. Dit helpt hen om later verbanden te leggen maar ook voor later op school. Op school zullen zij leren om samen te spelen en later samen projecten te maken met anderen. Dan is het wenselijk dat een kind zich kan gedragen en tevens kan functioneren in een groep.

Maar dit is allemaal pas op latere leeftijd belangrijk. Het is vooral een zaak om de kinderen aan het spelen te krijgen, door de opkomst van technologie is het kinderen gemakkelijk om zich te vermaken met een met een computerspelletje. Een schommel hout is dan ook een keer leuk om op te spelen, hetzelfde geldt voor een zandbak hout, lekker met de handen in het zand.

https://www.buitenspeelgoed.nl