Classactions
Image default
Bedrijven

Glasschade? Verzekeren!

Het eigen risico bij de inboedelverzekering is het bedrag dat je zelf dient te betalen in geval van schade. Inboedelverzekeraars hanteren vaak een verplicht eigen risico en een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico zorgt ervoor dat je een deel van de schade zelf dient te betalen. Voordeel is echter wel dat je hierdoor korting krijgt op de premie van de inboedelverzekering. Daarnaast zijn er een aantal mogelijkheden om het eigen risico te verlagen door bijvoorbeeld inbraakpreventie of het eigen risico af te kopen.

Er zijn een aantal inboedelverzekeraars die het verplichten een eigen risico te nemen. Dit is overigens vaak een laag bedrag, bijvoorbeeld 50 tot 150 euro. Verzekeraars verplichten een eigen risico vaak om te voorkomen dat je ieder geval van glasherstel claimt. Deze kleine schades worden ook bagatelschade of kruimelschade genoemd. Afhandeling van dergelijke claims kosten verzekeraars namelijk veel tijd en geld. Daarnaast verwachten verzekeraars dat je, door het betalen van een eigen risico, zuiniger omgaat met je spullen. Hierdoor hoeft de verzekeraar minder vaak schade te vergoeden. Bijna alle inboedelverzekeraars verplichten een eigen risico in geval van schade door diefstal en inbraak. Het eigen risico verschilt per schadegebeurtenis en staat vermeld in de polisvoorwaarden van je inboedelverzekering. Dit bedrag ligt in grotere steden vaak hoger. De kans op glasschade door diefstal of inbraak is daar namelijk hoger. Denk daarbij aan steden, zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Het is bij sommige inboedelverzekeraars ook mogelijk te kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen uit bedragen die variëren van 100 tot 450 euro per schade. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie van de inboedelverzekering. Let er wel op dat je bij iedere schade opnieuw dit eigen risico betaalt. In geval van schade betaal je of het vrijwillig eigen risico of het verplicht eigen risico. Je betaalt dus nooit voor beide, het hoogste bedrag telt.

http://www.glasned24.nl/