Classactions
Image default
Woning en Tuin

Wat te doen tegen muggen in de slaapkamer

Muggen in de slaapkamer? Ik kan wel wat beters bedenken. Ze zoemen langs je hoofd heen en op een zeker moment slaan ze toe. Op het moment dat ze toeslaan voel je meestal nog niks. Dat feest begint namelijk later pas, als de muggenbult gaat groeien en deze plek gruwelijk begint te jeuken. Heel vervelend. Maar er is iets tegen te doen hoor!

Wat te doen tegen muggen?

Er zijn verschillende oplossingen om muggen uit je slaapkamer te weren. De meest bekende manier is natuurlijk om je ramen te voorzien van raamhorren. Als je een raamhor in je slaapkamerraam plaatst, zul je eigenlijk nooit meer last hebben van muggen. Voor dakramen is er zelfs een speciale dakraamhor te koop. Maar misschien zie je een raamhor niet zitten vanwege de vaak vrij hoge prijs. (Er zijn echter wel goedkopere verkrijgbaar hoor. Maar die moet je vaak plakken met plakstrips aan het kozijn)

Een andere goedkope oplossing is een muggennet ophangen. Deze hang je boven je bed en je zorgt dat het muggengaas helemaal rondom het bed zit. Zo kunnen muggen wel je slaapkamer binnen komen maar kunnen ze niet bij je lichaam komen als je dus heerlijk ligt te dromen. het muskietennet is verkrijgbaar in een eenpersoons uitvoering en twee persoonsuitvoering. Het is vrij voordelig.

Je kunt ook een aparaatje kopen dat muggen verjaagd. Deze heeft een bepaald geluidje waar muggen niet tegen kunnen. Ze gaan er van weg. Tenminste, dat is wat de makers van deze gadget beweren. Een ander aparaat werkt met elektriciteit. Zodra daar een mug of vlieg in vliegt wordt deze direct geelektrokuteerd. Zeer effectief. Maar je hebt dan wel de hele nacht een blauw licht in je kamer en zodra er een insect wordt gedood hoor je een vervelend knetterend geluidje.

ons advies is dan ook om een raamhor of muggennet te kopen in strijd tegen de muggen. Online vind je heel veel mogelijkheden.