Classactions
Image default
Kinderen

Elektrisch, maar op welke manier?

Een RC auto op elektriciteit, dat is toch geweldig? Elektrisch is tegenwoordig de perfect oplossing wanneer het gaat om duurzaamheid. Mensen zijn als het ware blind geworden voor duurzaamheid wanneer het gaat om elektrische aanpak. Je hebt namelijk verschillende soorten elektrisch, en hebben ieder zijn voor- en nadelen. Hierdoor kan je goed onderscheiden wat nou de goede aanpak is voor welk product en daardoor echt duurzaam te werk gaan. Denk hier nu eerst aan het elektrisch opladen en batterijen. Hierdoor gaan we beter kijken wat nou duurzaamheid is en hoe we dit kan optimaliseren.

Batterijen zijn misschien slechter dan gedacht

Batterijen, dit zijn kleine capsules met opgeslagen energie in de vorm van elektriciteit. Deze batterijen kunnen tegenwoordig in veel soorten apparaten worden gebruikt, maar raken steeds vaker niet meer beschikbaar voor kleinere producten, waarom is dat? Batterijen zijn namelijk elektrische en dat is goed toch? Nou voor kleine producten dus niet. Batterijen weggooien is namelijk extreem slecht voor het milieu, want ze vergaan niet. Daardoor zijn ze erg vervuilend en hopen ze op, vooral in water. Hierdoor raken batterijen in kleine producten waar ze vaak worden vervangen worden, schaars. Maar in auto’s zijn batterijen wel een ding omdat deze lang meegaan en niet mogen worden weggegooid, en daardoor sneller goed gerecycled kunnen worden.

Opladen is beter?

In het algemeen is opladen van producten beter, je hebt namelijk geen afval. Daardoor raken kleinere producten steeds vaker oplaadbaar, omdat ze dan een hogere duurzaamheid en levensduur bevatten. Ook is het voor comfort een slim iets. Denk hierbij aan de RC auto’s en bijvoorbeeld elektrische tandenborstels. Deze producten zijn steeds vaker oplaadbaar en kunnen daardoor beter mee in de maatschappij. Ook auto’s raken oplaadbaar en dat is een grote stap, omdat misschien dan batterijen helemaal verdwijnen van de aarde, wat een positief iets zal zijn. Daardoor zal de aarde duurzamer en uiteindelijk schoner worden, wat niet alleen wij, maar ook de dieren en het plantenleven op de aarde wilt.