Classactions
Image default
Kinderen

Hoe blijf je georganiseerd op het werk?

Hoe blijf je georganiseerd op het werk?

Georganiseerd zijn is essentieel om je doel te bereiken. Je moet goede organisatievaardigheden hebben thuis, op het werk of op school. Je kunt beginnen met iets eenvoudigs, zoals het organiseren van je bureau. Wanneer je bureau opgeruimd is, zal je nieuwe motivatie hebben om je taak sneller te volbrengen. Bovendien moet je je dagelijkse taken op een rijtje zetten. Zo bepaal je aan het begin van de dag welke taak je prioriteit moet geven. Ook kun je inschatten hoeveel tijd je nodig hebt om je taak uit te voeren. Goed omgaan met je tijd is de sleutel tot succes. Ga je bijvoorbeeld naar school of werk op een damesfiets 28 inch, dan moet je inschatten hoeveel tijd je nodig hebt om op tijd aan te komen. Je kunt hieronder verschillende tips volgen om georganiseerd te blijven op het werk of op school.

Je werkruimte opruimen

Wanneer je op kantoor aankomt, moet je een eerste opruimbeurt doen om je bureau schoon te maken. Je werkruimte kan vol staan ​​met kantoorbenodigdheden, papieren, boeken, sleutels en andere spullen. In je bureau-organizer kun je alle kantoorbenodigdheden kwijt. Bovendien kun je alle sleutels bewaren met behulp van de orbitkey. Overweeg om het papierwerk of andere documenten die je niet meer nodig hebt weg te gooien. Te veel papierwerk op je bureau neemt veel ruimte in beslag. Als je bureau netjes is, kun je de afleiding tijdens het werken tot een minimum beperken. Als gevolg hiervan zal je productiever zijn om je dagelijkse taken te volbrengen. Je moet investeren in opbergruimte zoals boekenplanken of archiefkasten. Je kunt er dus alle boeken en documenten in opbergen. Voordat je naar huis gaat, moet je ervoor zorgen dat je alles op zijn plaats zet.

Dagelijks schema of takenlijst maken

Voordat je aan de slag gaat, moet je een lijst maken met de taken die je op een dag moet doen. Geef prioriteit aan het uitvoeren van de belangrijkste taak. Plaats deze takenlijst op een zichtbare plek, zoals onder je desktopcomputer. Deze lijst helpt je je tijd te beheren. Het kan ervoor zorgen dat je de taak op tijd voltooit. Deze to-do-lijst kun je op een plakbriefje schrijven. Daarnaast kun je ook een digitale kalender gebruiken. De digitale kalender heeft automatiserings- en meldingsfuncties. Het kan je dus herinneren aan het schema van vergaderingen, deadlines, verjaardagen en andere evenementen. Je kunt je kinderen ook vragen om deze organisatietips te gebruiken. Je kunt ze vragen om hun dagelijkse schema op te schrijven en in hun Zebra schooltas te doen.

Focussen op belangrijke taken

Nadat je een takenlijst hebt gemaakt, moet je je aan dit schema houden. Zorg ervoor dat je altijd je dagelijkse taken afmaakt. Stel geen enkele taak uit en concentreer je op je langetermijndoel. Indien nodig kun je deze herzien. Elke dag moet je je agenda controleren om je taken en activiteiten te bekijken. Als je denkt dat je de taak niet kunt uitvoeren omdat het niet je expertise is, kun je die taak toewijzen aan je collega. Als je deze tips opvolgt, blijf je georganiseerd. Als gevolg hiervan kun je al je taken op tijd voltooien en je doel bereiken.