Classactions
Image default
Mobiliteit

8 leven veranderende producten voor senioren die niet kunnen lopen – Classactions

De grootste angst van senioren met beperkte mobiliteit is hoe ze erin zullen slagen om naar het toilet te gaan zonder zelf te hoeven lopen of staan.

Het kan erg frustrerend zijn om op familieleden of een verzorger te moeten vertrouwen om alleen naar het openbare toilet te gaan. Vooral als je je al minder onafhankelijk voelt dan je zou willen vanwege je leeftijd en fysieke beperkingen. Het goede nieuws is dat er producten zijn die speciaal zijn ontworpen voor senioren die hulp nodig hebben bij het naar de wc gaan. Dus het hoeft niet meer zo’n ongemakkelijke en ontmoedigende ervaring te zijn.

Een Fitbit

Er zijn tal van gadgets die u kunnen helpen uw fysieke activiteit bij te houden, maar een Fitbit is een van de meest populaire. Deze handige polsbandjes houden niet alleen bij hoeveel stappen je hebt gezet en hoeveel calorieën je elke dag hebt verbrand. Maar ze synchroniseren ook met je telefoon om je te laten weten of je telefoontjes of sms’jes hebt ontvangen. En natuurlijk lijkt het tegenwoordig alsof Fitbits zo ongeveer alles kunnen doen. Ze kunnen de slaapkwaliteit controleren en zelfs helpen bij het beheersen van chronische pijn. De prijzen beginnen bij ongeveer €130 en gaan vanaf daar omhoog, afhankelijk van het model dat u kiest. Onze keuze: de Charge HR (€150), die de genomen stappen, verbrande calorieën, afgelegde afstand, hartslag en beklommen vloeren bijhoudt. Allemaal in één gestroomlijnd ontwerp.

Een wandelstok met GPS

De wandelstok met GPS helpt een gehandicapte de weg naar huis te vinden, waar ze ook heen gaat. Naast GPS zal een gespecialiseerd kompas haar in de goede richting wijzen. Het apparaat kan ook worden ingesteld met alarmknoppen die anderen waarschuwen voor uw locatie wanneer u hulp nodig heeft. Door op een van deze knoppen te drukken. Wordt een noodoproep verzonden naar een telefoniste die met u spreekt en de hulpdiensten naar uw exacte locatie leidt via de instructies die in uw vooraf ingestelde bericht zijn opgenomen. Hoewel het zeker geen vervanging is voor getrainde eerstehulpverleners of medisch personeel, vooral in noodsituaties. Kan het levensreddend zijn als al het andere faalt.

Een traplift

Als je extra veiligheid nodig hebt, maar geen vaste leuning kunt installeren, probeer dan deze aan de muur gemonteerde optie. Hij is snel en eenvoudig op te zetten wanneer je hem nodig hebt en kan uit het zicht worden opgeborgen als hij niet in gebruik is. Dit model is met weinig moeite te monteren op zowel massieve wanden als bestaande deurkozijnen. (Amazon, €39)

Een douchebank

Een bedwigkussen biedt verlichting van pijn veroorzaakt door zure oprispingen, brandend maagzuur en zwangerschap. Dit kussen heft je hoofd tot 30 graden op zodat je niet in een ongemakkelijke houding plat op je rug hoeft te liggen. In plaats daarvan verbetert het de bloedsomloop en kunt u ’s nachts comfortabeler slapen. Het extra comfort van deze kussens zorgt ervoor dat je fris wakker wordt en klaar bent om de dagelijkse activiteiten aan te pakken. Het kan ook helpen bij het minimaliseren van rugpijn die het gevolg is van te lang in één houding liggen vanwege het vermogen om de druk op gewrichten. Maar ook spieren en botten in uw nek en wervelkolom te verlichten wanneer het als rugleuning wordt gebruikt.

Een draagbare douchestoel

Om rugpijn te verlichten, slapen veel mensen met mobiliteitsproblemen liever rechtop. Een bedwigkussen is ontworpen om precies dat te doen: u steunen, maar uw ruggengraat in lijn houden met uw benen. Zorg ervoor dat je er een kiest die stevig genoeg is (zoals traagschuim). En dik genoeg om je ruimte onder je te vullen. Als uw bed verstelbare zijkanten heeft, kunt u het beste iets breed genoeg nemen zodat het zijn vorm behoudt wanneer u schuin ligt. Dit zorgt voor een goede ondersteuning terwijl u rechtop slaapt en hopelijk vermindert het rugpijn gerelateerde problemen zoals beknelde zenuwen of gecomprimeerde schijven in uw nek en onderrug. Bedwingen kunnen zowel onder de benen als aan het hoofdeinde van het bed worden gebruikt.

Slimme thermostaat

Zoals we hierboven hebben besproken, is het belangrijk om de temperatuur in je huis op 70 graden of lager te houden om een ​​zonnesteek te voorkomen. Maar hoe zorg je nou ervoor dat de temperatuur in huis altijd zo perfect is? Een slimme thermostaat is een van uw beste weddenschappen. Ze kunnen niet alleen temperatuurveranderingen automatiseren als reactie op telefoonmeldingen en andere slimme apparaten. Maar ze kunnen ook belangrijke informatie verstrekken. Zoals weerberichten en energieverbruikspatronen. Programmeerbare thermostaten zijn een andere geweldige optie die ervoor zorgt dat u de temperatuur niet de hele dag handmatig hoeft aan te passen. Ze gebruiken bewegingssensoren om te bepalen wanneer iemand een kamer binnenkomt of verlaat. En passen vervolgens automatisch de temperatuur aan op basis van geprogrammeerde instellingen.

Scootmobielen kopen

Als u uw rolstoel wilt vervangen door iets dat handiger en veelzijdiger is, hoeft u niet verder te zoeken en moet u scootmobielen kopen. Hij kan met slechts één hand eenvoudig worden omgebouwd van een zelfrijdende scooter naar een elektrische rolstoel op ware grootte. En hij wordt geleverd met functies zoals automatisch remmen, instelbare hoogte. En vermogensinstellingen, evenals een luchtveringsysteem dat kan worden aangepast aan het gewicht en het comfortniveau van elke rijder. Of je nu evenwichtsproblemen hebt of gewoon een gemakkelijkere manier wilt om door de stad te reizen, scootmobiel is moeilijk te verslaan.

scootmobielen kopen

Veilige handgrepen

Handgrepen zijn een essentieel item in elke badkamer en kunnen ook in andere kamers van uw huis worden gebruikt. Je moet eerst weten waar je ze wilt neerzetten voordat je ze gaat kopen. Het is een goed idee om een ​​bar bij elk toilet en bad of douche te hebben. Een andere bij uw gootsteen, een andere aan beide zijden van uw bed, enzovoort. Er zijn veel verschillende soorten beschikbaar: verticale handgrepen (gebruikt op muren). Horizontale handgrepen (gebruikt over deuropeningen), J-haken (handgrepen die over douchedeuren worden bevestigd), handdoekhaken met extra veiligheidsondersteuning en meer.