Classactions
Image default
Dieren

Welke krabpaal geschikt voor kittens

Heb jij zojuist een kitten gekregen? Dan wil je je kleine poezekind natuurlijk verwennen met de leukste cadeautjes. Een speelmuisje, een balletje met een rateltje erin. Kleine katten zijn er vaak ontzettend dol op. Het zijn eigenlijk net kleine kinderen. Ze zijn druk en willen graag spelen en ontdekken. Dat ontdekken is soms iets minder leuk!

Kat hangt in gordijn

Een kitten moet natuurlijk nog heel veel leren. Logisch, dat is met kinderen ook zo. Dus stapje voor stapje kun jij je kleine spruit bij brengen wat wel en niet mag. In de gordijnen klimmen en hangen? Nee, dat liever niet. Op tafel zitten? Ook dat hebben we liever niet. In de bank je nageltjes zetten? Nee, geen goed idee. Hoe leer je je kat dat eigenlijk af? Nou dat werkt heel goed met een plantenspuit. Vul de plantenspuit met wat water en hou hem bij je in de buurt. Zodra jouw poezenbeest iets doet wat ie niet mag doen, spuit je een keer met je plantenspuit. De meeste katten houden niet van water. En je zult zien dat je kitten heel snel weet dat zodra die plantenspuit tevoorschijn komt, hij weg moet wezen. Uiteindelijk zal hij niet meer het kattekwaad uithalen omdat ie weet dat daar een sanctie op staat.

Een krabpaal kan helpen

Een krabpaal kan helpen om te voorkomen dat je kitten in en op je meubels speelt. Welke krabpaal goed geschikt is voor kittens? Eigenlijk elke. Kijk eerder naar de ruimte die je er voor hebt. Want een kitten wil eigenlijk een zo groot mogelijke krabpaal. Kijk niet alleen naar de ruimte maar ook naar je budget. Nou hoef je voor een kitten nog niet zo’n hele stevige maincoon krabpaal te kopen. Dus daar kun je op besparen. De krabpaal mag best wel wat dunnere plankjes hebben want daar zakt hij toch niet doorheen. Leuke krabpalen vind je onder andere bij Krabpaalwebshop en Zooplus.