Veilig je huisider voorstellen aan je baby is eigenlijk best leuk. Oké als je een konijn of een hamster hebt, is dat misschien minder relevant. Het gaat natuurlijk wel om dieren waar je een hechte emotionele band mee kunt opbouwen én sociaal menselijk gedrag begrijpen.
Je pas geboren kindje voorstellen aan de hondEen hond weet al lang dat er een baby op komst is. Honden en mensen zijn groepsdieren en een hond krijgt waarschijnlijk al b escherm drang als hij ook maar een baby ruikt! Honden kunnen heel erg onverwachts en defensief reageren op een vrouwtjes bazin die in verwachting is. Een hond voelt de kwetsbaarheid van de situatie aan en in de natuur van de hond betekent kwetsbaarheid een situatie van leven op dood. De hond kan heftiger reageren omdat er in de natuur veel heftigere maatregelen nodig zijn om de veiligheid van de roedel te waarborgen.
Honden maken kennis met nieuwe dingen doormiddel van geur. Laat de baby eerst ruiken aan de hond en hou het kind voorzichtig vast. Hou het kind ten alle tijden boven de hond en laat de hond alleen nadere met uw exclusieve toestemming. De hond moet vanaf het begin zijn plek kennen. Dat is onder de baby in het gezin. Baby eerst eten, dan hond eten. Baby hoog, hond laag. Baby aandacht, hond liggen. Dat soort kleine dingen maken een groot verschil. Een hele lieve hond is minder risicovol. Een hond waarvan je weet dat hij kinderen niet zo leuk vind, is eerder geneigd zich afzijdig te houden van de nieuwe situatie.
Je pas geboren kind voorstellen aan de katKatten zijn intelligente en individuelere dieren dan honden. (behalve border collies, die zijn absurd slim). Katten kiezen hun moment zelf om aan het kind te wennen. Ze zijn doorgaans ook minder voorzichtig met het kind en heeft het gevoel van rangordes niet zoals honden. Wees dus iets voorzichtiger met katten dan met honden.
Pas ook op met dierenpootjes als je baby oud genoeg is voor een loopwagen. |
https://freubelshoponline.nl/producten/loopwagens/ |