Classactions
Image default
Bedrijven

Wat voor soorten daken bestaan er?

We kennen allemaal wel dakpannen, maar er bestaan meerdere soorten Dakwerken den haag. Deze soorten dakwerken zijn verdeeld over de categorieën hellende daken en platte daken. In totaal zijn er 8 soorten dakwerken. In deze tekst benoem ik kort deze soorten. De kopjes zijn verdeeld in hellende daken en platte daken.

Hellende daken

De bekendste soort daken zijn natuurlijk dakpan daken. Dakpannen zijn beschikbaar in verschillende soorten en maten. Het nadeel is wel dat er een kans is dat ze vallen bij bijvoorbeeld een storm.

Metalen Platen zijn ook een optie. Deze platen zijn lichter en zijn sneller te plaatsen. Ze zien er hetzelfde uit als normale dakpannen.

Er zijn twee soorten leien dak: natuur- en kunststof leien. Kunststof is hierin de goedkoopste maar heeft een kortere levensduur.

Tot slot een zinken dak. In de jaren negentig was dit dak erg populair. Deze daken zien er strak uit en zijn duurzaam. Dit dak kan namelijk langer dan 100 jaar meegaan en is volledig recyclebaar.

Platte daken

EPDM is een dak van rubber met een levensduur van 40 jaar. Dit dak is erg geliefd aangezien hij goedkoop is en goed voor het milieu.

PVC is een kunststof dakbedekking die vandaag de dag er populair is. Dit dak is duurzaam en goedkoop met een levensduur van ongeveer 30 jaar. Dit dak komt vooral voor op platte daken maar kan ook geplaatst worden op daken met een kleine helling.

Bitumen of roofing was een erg bekende vorm van dakbedekking. Inmiddels gaat deze populariteit achteruit door de concurrentie met EPDM en PVC.

Tot slot een groendak. Dit dak is erg uniek en ook nog eens erg goed voor het milieu. Bij een groendak bestaat je dak uit planten, mossen, grassen of kruiden. Dit dak ziet er natuurlijk erg leuk uit en geeft veel sfeer aan je huis. Door het toevoegen van groen is het ook erg goed voor het milieu. Dieren kunnen nestjes maken op het dak en planten hebben ruimte om te groeien.