Classactions
Image default
Bedrijven

Verduurzaming

Heeft u een bestaande woning met een goede gasketel, maar wilt u graag uw woning verduurzamen door het toepassen van een besparing warmtepomp? Heeft u een nieuwbouwwoning of gaat u grootschalige renovatie toepassen en wilt u helemaal geen gasaansluiting meer, dan is er ook voor uw situatie de beste waterpomp.

De hybride lucht/water warmtepomp is geschikt voor de bestaande bouw en kan gebruikt worden in combinatie met een bestaande gasketel of stadsverwarming. Deze modulerende warmtepomp bestaat uit een binnenunit en een buitenunit. Het gebruikt warmte uit de buitenlucht en zet deze om in bruikbare warmte voor de woning. Het kan naast verwarmen in de zomer ook koelen.

Een warmtepomp is een warmtepomp waarbij u geen gasaansluiting meer nodig heeft voor de verwarming en/of koeling van uw woning.  De warmtepomp is een duurzame totaaloplossing om uw woning te verwarmen, te koelen en indien gewenst ook het tapwater te verwarmen.  De warmtepomp is leverbaar in 4,6,8,10 kW en kan geleverd worden met en zonder geïntegreerd boilervat.

Een slimme modulerende hybride warmtepomp die wel samenwerkt met elke gasketel is wel zo handig. De waterpomp zorgt met haar aantrekkelijke terugverdientijd voor een opmars van een energiezuinige bestaande woningbouw.

De binnenunit wordt geplaatst naast de gasketel, de buitenunit op een dak, in de tuin of aan een gevel. Ze zijn is in één dag geïnstalleerd en is geschikt voor vrijwel elke (geïsoleerde) woning.

Het comfort in uw woning is exact hetzelfde als dat u gewend bent met een gasketel. Bij lage buitentemperaturen neemt het rendement van de warmtepomp af en schakelt de waterpomp uit om het over te geven aan de gasketel. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor in de instellingen van de Elga, afhankelijk van de kenmerken van uw woning en de prijzen die u voor gas en elektriciteit betaalt.

De gasbesparing voor verwarming is 50 – 90%. De gasbesparing op de bereiding van tapwater is 0%. Wanneer de extra elektrakosten hiermee verrekend worden leidt dit tot een energiekostenbesparing van 20-35%. De waterpomp maakt geen tapwater omdat het rendement van een elektrische warmtepomp om tapwater te maken doorgaans vrij laag is.

https://techneco.nl/