Classactions
Image default
Bedrijven

De coderingen in de transportwereld

Wereldwijd heeft de transport een grote vlucht genomen qua ontwikkelingen. In de laatste 10 jaar is hel veel veranderd. En dit werkt in iedereen zijn voordeel. Bijna iedereen althans. En het zijn niet alleen technologische ontwikkelingen die heel ver zijn gegaan in het laatste decennium. Het is ook de markt die aan het veranderen is. Dit is iets van de laatste jaren.

De technologie is al meer de 70 jaar heel erg aan het ontwikkelen. En waar ligt de grens? Niemand die dat kan zeggen. Elke keer wordt gedacht dat we de grens naderen, maar we worden elke keer weer verbaasd met de nieuwe ontwikkelingen die we voorbij zien komen op de televisie. En dit geldt dus ook voor de transportwinkel. Zo zijn er veel dingen overgenomen door machines en zijn er nieuwe, betere en vooral snellere codeersystemen gekomen om het proces te versnellen. Ze kunnen automatisch coderingen checken en zo gaat er maar weinig tijd en kosten verloren. Mensen zijn wel bang dat ze hun baan kwijtraken, maar er zullen altijd nog dingen moeten gebeuren waar echt mensen handen oor nodig zijn.

De andere trend is de verschuiving van de markt. Er is nu steeds meer sprake van last mile delivery. Dit zijn alle bezorgingen die jij aan je deur krijgt. Dit komt door de opkomst van het internet. Er zijn steeds meer webshops en die willen het de consument zo gemakkelijk mogelijk maken uiteraard. Ze leveren dan ook het liefst zo snel mogelijk en zo dicht mogelijk in de buurt. Soms is het zelfs mogelijk dat het pakketje nog dezelfde dag op je deurmaat ligt! Dat was een aantal jaar geleden nog wel anders. Maar bedrijven weten dat ze de focus nu daarop moeten leggen.

Al met al is er veel veranderd in de wereld van het transport. En het houdt niet op. De komende jaren zal er nog veel meer veranderen. En dat zal vaak allemaal in het voordeel zijn van ons, de consument.

https://www.kba-metronic.com/nl/