Classactions
Image default
Woningen

Duidelijkheid over planmatig onderhoud met een MJOP

Een Vereniging van Eigenaren houdt zich bezig met het onderhoud van een appartementencomplex, waaraan iedere eigenaar meebetaalt middels maandelijkse bijdragen. Zo wordt hier de glazenwasser van betaald, maakt deze bijdrage het mogelijk om een defect intercomsysteem te vervangen en kan hiermee de plaatsing van zonnepanelen gerealiseerd worden. Daar staat tegenover dat deze planmatige onderhoudsbeurten vooraf gepland staan, zodat de eigenaren niet voor verrassingen komen te staan. Hier gaat echter in een aantal gevallen nog wel eens wat mis, want hoe kom je in contact met een geschikte uitvoerder voor deze werkzaamheden en welk onderhoud moet op welk moment plaatsvinden? Met een meerjarenonderhoudsplan hoeft jouw Vereniging van Eigenaren het hoofd niet meer te breken over deze ingewikkelde vraagstukken.

Wat zijn de voordelen van een MJOP?

Een meerjarenonderhoudsplan heeft inzicht in het toekomstige vastgoedonderhoud, die opgesteld kan worden voor 5 tot 25 jaar vooruit. Een MJOP kan erg inzichtelijk zijn wanneer je vastgoed wil verduurzamen, omdat de planning duidelijk aangeeft wanneer welke onderhoudsbeurt plaats zal vinden. Zo kun je er bijvoorbeeld precies uit opmaken wanneer de nieuwe zonnepanelen geïnstalleerd worden, de isolatieproblemen verholpen worden en warmtepompen geplaatst worden. Naast renovaties en verduurzamingsprojecten kan een MJOP ook Verenigingen van Eigenaren duidelijkheid verschaffen over de onderhoudsbeurten, waaraan zij hun geld uitgeven. Op die manier komen de eigenaren niet voor verrassingen te staan en is het onderhoud in de toekomst geregeld. Laan35 zal bovendien foto’s bijvoegen van de huidige staat van het vastgoed, zodat hieruit opgemaakt kan worden waarom het noodzakelijk is dat bepaalde zaken onder handen genomen worden.

Een MJOP op laten stellen

Wil jij graag dat Laan35 een professionele, heldere MJOP opstelt voor jouw vastgoed? Aarzel dan niet langer om een kijkje te nemen op de website voor meer informatie over de manier waarop wij te werk gaan bij het opstellen van de MJOP!

https://laan35.nl/