Classactions
Image default
Financieel

Xbrl ifrs

Voor het aanleveren van ifrs rapporten moeten bedrijven het converteren naar xbrl. Steeds meer bedrijven en instellingen stellen deze eisen aan ifrs rapporten. Dit komt doordat xbrl ifrs veel geld bespaart.

Niet iedere bedrijf gebruikt hetzelfde software voor het maken van rapporten. Er is veel verschillende software op de markt en deze zijn vaak niet compatibel. Informatie gaat vaak verloren omdat het decoderen vaak niet goed loopt. Het kost ook vaak zelfs meer moeite omdat bestanden niet opengaan. In de meeste gevallen moet je hetzelfde software hebben om de bestanden te kunnen openen. Het vinden van juiste software en downloaden ervan kost veel tijd. Zo is een medewerker uren bezig met openen van een aantal rapporten of soms moeten ze het zelf overtypen.

De oplossing hiervoor is xbrl ifrs. Door bestanden te converteren naar xbrl kan het meteen gelezen worden. Computers kunnen xbrl bestanden meteen lezen zonder het te moeten decoderen. Dit maakt het delen van financiële gegevens makkelijker en het bespaart bovendien veel geld. Tijd is immers geld en door tijd te besparen word er veel geld besparen.

Het converteren van ifrs rapporten naar xbrl is een service dat een aantal bedrijven leveren. Je kunt de bedrijven dat xbrl ifrs diensten leveren op de onderstaande websites vinden.