Classactions
Image default
Financieel

10000 euro lenen

Soms kan het zijn dat je ergens geld voor nodig hebt, in dit geval kun je 10000 euro lenen. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij het kopen van een auto. De aanschaf van een auto is een flink bedrag welke je niet altijd direct op je bank hebt staan. Steeds meer mensen lenen geld vanwege lange studies. Veel studenten studeren lang door waardoor ze minder lang de tijd hebben om te sparen. Echter hebben deze studenten vaak wel een goede baan omdat ze een goed diploma hebben gehaald. Omdat hun vaste inkomen hoog ligt kunnen zei dan een lening afsluiten. Vaak word dit zo gedaan bij de aanschaf van een auto. Hieronder zal verder worden toegelicht hoe dit gaat.

Geld lenen voor een auto

Stel een auto kost 20.000 euro en je kunt met je partner samen 10.000 euro inleggen dan blijft er nog 10.000 euro over. Deze kun je vaak lenen bij een autobedrijf. Tegenwoordig zijn er veel acties dat je bij de aanschaf de helft betaald en later met rente de rest maandelijks of jaarlijks aflost. Op een bedrag van 10.000 word er vaak ongeveer 5 procent rente betaald. Hier zit je helaas dus aan vast omdat je een contract tekent. De contracten verschillen, over het algemeen geld hoe langer het contract hoe hoger de rente.

Persoonlijke lening afsluiten

Een persoonlijke lening afsluiten kan een goede uitkomst bieden wanneer je maandelijks inkomen hoog ligt maar je vermogen laag is. Als je een huis koopt wil je ook een mooie inboedel hebben. De kans is groot dat je hier niet het vermogen voor hebt, zeker niet als je lang doorgestudeerd hebt. Dan kan een persoonlijke lening je daarbij helpen. Ook bij het kopen van een huis kan dat helpen als je nog niet de kosten koper kan betalen. Banken kunnen dan soms extra leningen afsluiten zodat jij toch jouw droomhuis met jouw droom inboedel kunt kopen. Hieronder zal dit verder worden toegelicht.

Rente

Het nadeel van geld lenen is het betalen van rente. Over een bedrag van 5.000 euro word vaak 5,8 procent rente gerekend en over een bedrag van 75.000 3,90 procent. Dit verschilt natuurlijk per aanbieder en hoelang het contract is. Deze bedragen zijn voor een looptijd van 60 maanden. Hoe langer de looptijd hoe langer je het geld leent dus zal de rente ook hoger liggen. Hoe hoger het geleende bedrag hoe lager de rente zal zijn om de lening aantrekkelijk te maken. Je moet dus veel zaken afwegen en uitzoeken wat voor jou het gunstigste is. Een bank kan je hierbij helpen adviseren.

https://www.kredietgroepnederland.nl/hoeveel-kan-ik-lenen/10000-euro-lenen/