Classactions
Image default
Tweewielers

Quad kopen online

Er zijn steeds meer mensen die een Quad kopen. Een Quad ofwel een All Terrain Vehicle is een bijzonder voertuig om te zien. Het lijkt een beetje op het onderstel van een auto met daarop een motorfiets. Je mag met een een ATV rijden als je in het bezit bent van een autorijbewijs, je hebt dus geen motorrijbewijs nodig. Je kunt er ook de openbare weg mee op, zelfs op de snelweg rijden is mogelijk. Hier zijn 3 redenen waarom een Quad kopen een heel goede keuze kan zijn.

 

1. Geen speciale papieren nodig

Je kunt een Quad kopen, en wanneer je in het bezit bent van een autorijbewijs heb je verder geen extra papieren nodig. Een Quad heeft een motorstuur, er zijn geen pedalen en je hoeft niet te schakelen. Met de elektronische ontsteking start de ATV direct en je rijdt zo weg, heel eenvoudig dus. Dankzij de vier dikke wielen heb je een uitstekende wegligging.

 

2. Kenteken bij een Quad kopen is optioneel

Als je geen behoefte hebt om op de openbare weg te rijden, bijvoorbeeld voor crossen op privé terrein of voor gebruik in de landbouw hoef je geen kenteken te registreren. Bij zwaardere Quads kan dat honderden euro’s in prijs schelen. Het zijn vaak professionals in de landbouw die dit soort Quads kopen als een soort lichte tractor. Je kunt de Quad voorzien van een trekhaak waarmee het een zeer waardevolle aanwinst kan zijn op het land.

 

3. Voel de vrijheid van een ATV

Je kunt met een Quad bijna overal rijden. Op het gladde asfalt en door de ruige natuur. Je kunt maar beter een helm dragen, dat wel, maar een All Terrain Vehicle voelt zich overal thuis. Je kunt er zelfs de snelweg mee op zolang het voertuig een minimale snelheid behaalt van 70 km/u. Omdat de Quad voor de Nederlandse wetgeving meer in de richting van een auto zit dan een motorfiets is een standaard rijbewijs B al voldoende om te rijden op een Quad.

 

Er zijn nog meer redenen te bedenken waarom een Quad een goed idee is. Voor de hobby, voor het werk of als primair vervoermiddel. Met een Quad kun je letterlijk alle kanten uit!

https://www.fastfuriousscooters.nl/