Classactions
Image default
Dienstverlening

Verzot op vrachtwagens

Wie wou er nou niet als klein jongetje vrachtwagenchauffeur worden. Een oneindig avontuur over de Europeese wegen terwijl je een beest van enkele tienduizenden kilos bestuurd. Het geronk van een mega zware motor in combinatie met de massa aan staal en alliminium was voor mij een grote droom waar ik een aantal jaar later van af zag. Met mij hebben vele andere ook de droom laten varen maar stuk voor stuk hebben we allemaal nog steeds een zwak voor de grote ronkende vrienden en willen we dan ook dolgraag een ritje maken wanneer we de kans krijgen.

Het is misschien zo dat er tegenwoordig steeds meer alternatieven beschikbaar zijn voor transport in het algemeen. Transport over de weg blijft een van de meest populaire vormen, sterker nog de vraag naar vrachtwagen transport neemt door de jaren heen alleen maar toe en de meest vooraanstaande economen verwachten dat dit in de toekomst alleen maar door zal blijven groeien. Een nadeel van transport over de weg is toch wel de uitstoot van broeikas gassen en andere afvalstoffen. Om deze te verminderen wordt er op allerlei verschillende fronten hard gewerkt. Zo zijn fabrikanten druk bezig hun motor schoner te maken, krijgen chauffeurs lessen over zuinig rijden en worden wegen op zo een manier aangelegd dat het brandstofverbruik omlaag gaat. Ook zijn er verschillende vooruitstrevende experimenten zoals het rijden in karavaanvorm via een wifi verbinding en de zogenaamde langere en zwaardere vrachtwagencombinatie.

Naast zuinigheid en verbruik is ook veiligheid een belangrijk item in de transportindustrie. Een aantal jaar terug is bijvoorbeeld de dode hoek spiegel verplicht geworden bij vrachtwagens en tegenwoordig zijn de Nederlandse ministers ook aan het kijken of het mogelijk is om een achteruitrijcamera verplicht te maken. Heb je nog geen achteruitrijcamera op je voertuig? Tegenwoordig is het mogelijk om een achteruitrijcamera draadloos te installeren. Zo worden hoge installatie kosten vermeden en kan deze camera ook makkelijk vervangen worden.

http://www.vanzwitserland.nl/achteruitrijcamera/