Classactions
Image default
Aanbiedingen

Welke soorten raamfolie bestaan er?

Misschien ken je het al of ben je er helemaal nieuw mee, het product raamfolie. Je kunt het in heel veel verschillende soorten krijgen. Het heeft vaak een specifiek doeleinde. Een heel multifunctioneel product dus! Hieronder vind je een kleine opsomming van een aantal soorten raamfolie. Uiteraard heb je er nog veel meer maar dat is te veel om op te noemen. Welke er ook niet tussenstaat is decoratiefolie. Dit is iets wat veel terugkomt tegenwoordig. Sommige ramen kunnen net even wat kleur gebruiken om de ruimte op te pimpen!

 

  • Zonwerende folie: Tijdens de warmere dagen is het fijn als je de zomerhitte buiten de deur kan houden. Er kan tijdens deze dagen echt wel een heftige temperatuurstijging zijn binnenshuis. Om dit te voorkomen kun je zonwerende folie gebruiken. Dit houdt de warmte buiten de deur zonder dat je een airco moet laten draaien. Ben je nog op zoek naar zonwerende folie? Bij de webshop Plakfoliewebshop.nl is dit en nog veel meer simpel te bestellen!

  • Anti inkijk folie: Ook een heel bekende folie is het anti inkijk folie. Soms wil je net even wat meer privacy in huis. Denk hierbij aan de badkamer, slaapkamer en woonkamer. Je wilt niet dat er direct naar binnen gekeken kan worden. Om dit te voorkomen kun je anti inkijk folie gebruiken.

  • Verduisterende folie: Heb je een kamer in huis waar je liever geen licht binnen wilt. Vaak hebben mensen de slaapkamer nog te licht. Dit is niet goed voor de slaapkwaliteit omdat het slaaphormoon melatonine niet goed aangemaakt wordt. Dan is het gebruiken van verduisterende folie aan te raden.

  • Veiligheidsfolie: Heb je grote ramen en ben je bang dat er wordt ingebroken of dat er iemand doorheen valt? Dan is veiligheidsfolie een goede optie! Hiermee voorkom je dat een gebarsten raam uiteenvalt. De scherven blijven bij elkaar waardoor er geen verwondingen ontstaan.

  • Isolerende raamfolie: Het verwarmen of koel houden van je huis kost al genoeg tegenwoordig. Daarom is het isoleren van je huis heel erg belangrijk. Dit kun je heel gemakkelijk doen door isolerende raamfolie te gebruiken!

 

Is raamfolie makkelijk aan te brengen?

Je hebt twee verschillende manieren van aanbrengen, dat zijn zelfklevend en statisch. Deze twee manieren van aanbrengen worden wel vaak door elkaar gehaald. De stappen die je volgt voor het aanbrengen zijn over het algemeen hetzelfde. Alleen het verschil zit zich in hoe de twee blijven plakken. Een zelfklevende folie plakt door middel van een lijmlaag. Deze hoef je niet zelf aan te brengen, hij zit al achter de beschermlaag van het folie. De statische folie plakt door middel van statische elektriciteit. Dit is uiteraard veel makkelijker te verwerken dan met een lijmlaag. Je kunt het namelijk gemakkelijk corrigeren waar dat bij een lijmlaag niet kan. Wel is het zo dat als folie met een lijmlaag met water aangebracht wordt dat het nog iets te corrigeren valt. Alleen zal dit nooit precies zo zijn als bij statisch. Beide manieren zijn wel voor iedereen te verwerken, het is meer een persoonlijke voorkeur.

 

Kun je raamfolie ook weer verwijderen?

Het verwijderen van raamfolie kan bij statische folie heel makkelijk. Dit trek je van het raam af en je bent eigenlijk klaar! Bij zelfklevende folie met een lijmlaag gaat die iets moeilijker maar niet onmogelijk. Hierbij is het ook zo hoe langer het op het raam zit hoe meer de lijmlaag uitgehard is. De gouden tip hierbij is eigenlijk om het folie iets te verwarmen met een föhn. Hierdoor wordt de lijmlaag iets weker en kun je deze gemakkelijker verwijderen. Wel kan het zijn dat er lijmresten achterblijven. Geen nood, want deze kun je heel simpel verwijderen met stickeroplosser.

 

https://plakfoliewebshop.nl