Classactions
Image default
Aanbiedingen

DIY Visgraatvloer leggen

Het leggen van een visgraat vloer van Bebo Parket kan een eenvoudig en bevredigend doe-het-zelf project zijn. Het is niet alleen esthetisch mooi, maar het zelf leggen van de vloer kan zowel lonend als kosteneffectief zijn. Laten we eens kijken wat je moet weten voordat je begint met het leggen van je visgraatvloer. 

Essentiële benodigdheden 

Zorg, voordat je begint, dat je de nodige benodigdheden bij de hand hebt. Je hebt waarschijnlijk lijm, afstandhouders, een meetlint, zaag, krijtlijn gereedschap en visgraat vloer planken of -tegels nodig. Als je hardhouten planken gebruikt voor je visgraat vloeren installatie, moet je ook een houtsealer kopen voor extra bescherming nadat de vloer is gelegd.  

Voorbereiding 

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bestaande ondervloer goed is voorbereid voordat je met het leggen begint. Zorg ervoor dat alle oude lijm of ander puin van de ondervloer is verwijderd, zodat het nieuwe materiaal zonder belemmeringen kan worden gelegd. Je kunt ook overwegen een ondervloer te leggen voordat je je visgraatvloer installeert, want dat geeft je eindproduct extra stabiliteit en demping.  

Installatieproces 

Het leggen van een visgraatmotief vereist precisie en geduld! Het is belangrijk om zorgvuldig te meten voordat je elke plank of tegel uitsnijdt, zodat alle stukken goed in elkaar passen wanneer ze op hun plaats worden gelegd. Gebruik zeker afstandhouders tussen elk stuk materiaal, zodat er geen kieren ontstaan wanneer ze op de ondervloer worden gelegd. Als alle stukken gesneden en op hun plaats gelegd zijn, gebruik dan lijm om ze vast te zetten. Gebruik zo nodig een zaag om overtollig materiaal rond de randen af te zagen voor een nette afwerking. Als je hardhouten planken gebruikt voor je visgraatmotief, breng dan houtverzegeling aan zodra alle stukken stevig op hun plaats zijn bevestigd. Dit helpt je nieuwe vloer te beschermen tegen morsen of andere schade na verloop van tijd. 

 

https://www.beboparket.nl