Classactions
Image default
Gezondheid

3-daagse sapvasten en detoxkuur: dit veranderd je leven

Iedereen weet dat gezond eten belangrijk is en dat een zekere mate van ontgifting goed is voor je lichaam. Maar als je er dieper over nadenkt, wordt het wat lastiger. Want hoeveel moet je lichaam ontgiften? Hoe vaak moet het gebeuren? En hoe doe je dat precies? En nog belangrijker, kan een sapvastenkuur of een ander soort detoxkuur je echt helpen om je beter te voelen of zijn ze gewoon weer een voorbijgaande rage? Het antwoord kan je verrassen. Lees snel verder over sapvasten met de detox kuur.

Hoe een succesvolle 3-daagse sapvastenkuur te doen

Je kunt een succesvolle 3-daagse sapvastenkuur hebben als je deze stappen volgt: 1. Stel een startdatum vast – Je hoeft dit niet voor een weekend te doen als je meer tijd hebt om je op jezelf te richten. Je kunt het ook tijdens een doordeweekse dag doen als je de tijd en energie hebt om je hiervoor in te zetten. 2. Kies je saprecepten – Het voorbereiden van je saprecepten is essentieel voor een succesvolle 3-daagse sapvasten. Je wilt niet gestrest zijn en ongezonde beslissingen nemen als je honger of dorst hebt. Hier zijn enkele receptideeën: – Wortel- en bietensap – Je kunt een 50/50 mix doen van wortelsap en bietensap. Deze combinatie is geweldig voor je lever en geweldig voor het reinigen van je systeem. 3. Vul je koelkast en voorraadkast – Sap maken is een geweldige manier om meer fruit en groenten te consumeren, maar je moet ervoor zorgen dat je ook andere voedingsmiddelen beschikbaar hebt. Als je aan het vasten bent, heb je gemakkelijk honger. Als je gezonde snacks in huis hebt, voorkom je dat je honger krijgt en het vasten vroegtijdig wilt verbreken.

Dag 1: Boost je immuunsysteem met groenten.

De eerste dag van je 3-daagse sapvastenkuur moet je je richten op groenten, vooral die met bètacaroteen. Bètacaroteen is een vitamine A-precursor die je immuunsysteem kan helpen versterken. Enkele geweldige groentesappen waarmee je je 3-daagse sapvastenkuur kunt beginnen zijn een mix van wortels en spinazie, een mix van spinazie en broccoli, of een mix van spinazie en boerenkool. Je kunt ook een mix maken van wortels en bieten of alleen wortels. Deze zijn allemaal goed voor het stimuleren van je immuunsysteem.

Dag 2: Was gifstoffen weg met bieten en wortelen.

De tweede dag van je 3-daagse sapvastenkuur moet je je richten op bieten en wortelen. Deze beide groenten bevatten veel vezels en kunnen je helpen je lichaam te reinigen door gifstoffen te verwijderen. Wortelen zijn ook rijk aan bètacaroteen, wat we in het gedeelte over de eerste dag hebben besproken.

Dag 3: Verkwik je lichaam met fruit

Op de derde dag kun je je 3-daagse sapvasten afsluiten met een revitaliserend vruchtensap. Kies fruit dat veel vitamine C bevat, zoals sinaasappels, grapefruits, citroenen, limoenen en aardbeien. Je kunt ook ander fruit toevoegen, zoals cantaloupe, kiwi’s of watermeloenen. Zoals altijd, voel je vrij om te experimenteren en nieuwe recepten uit te proberen. Je kunt ook wat proteïne toevoegen aan je sapje voor de derde dag, als je je voller wilt voelen voordat je weer een vaste maaltijd neemt. Het mengen van eiwitpoeder in je sap is een geweldige manier om je eiwitten binnen te krijgen tijdens het sapvasten. Meer te weten komen over biologisch groentesap? Lees dan de andere artikelen op Sapje.

https://www.sap.je/