Classactions
Image default
Huishoudelijk

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

Als mensen vragen stellen over zonne-energie, is een vraag die we vaak horen: “Hoe lang gaan de zonnepanelen mee?” Hoewel dit een eenvoudig antwoord lijkt te hebben, is de waarheid iets ingewikkelder.

Garantie versus levensduur

Zonnepanelen zijn ongelooflijk duurzaam, hebben geen bewegende delen en hebben over het algemeen weinig tot geen onderhoud nodig. Als gevolg van de duurzaamheid van de panelen en het lage onderhoud hebben ze doorgaans een fabrieksgarantie van 25 en 30 jaar. Hoewel dit wordt beschouwd als de geschatte levensduur van een zonnepaneel, zullen de meeste panelen energie blijven produceren die ver boven hun garantieperiode ligt.

Paneelproductie

Zonnepanelen hebben doorgaans een degradatiesnelheid van minder dan 1 procent per jaar. De degeneratiesnelheid betekent dat een paneel van slechts twee jaar oud elektriciteit produceert met een efficiëntie van ongeveer 98-99 procent.

Bovendien, terwijl zonnepanelen die in het verleden zijn geproduceerd, na 25 jaar ongeveer 75 tot 80 procent efficiënt zijn , zullen zonnepanelen die vandaag worden geproduceerd tot 92 procent efficiëntie behouden na dezelfde periode.

Drie tips om de levensduur van uw zonnepanelen thuis te verlengen

Het mooie van zonnepanelen is dat ze zeer weinig onderhoud vergen. Regelmatig reinigen van zonnepanelen is over het algemeen niet nodig, tenzij uw gebied zeer gevoelig is voor stof, vuil, pollen of zand vanwege een droog klimaat.

Hoewel zonnepanelen over het algemeen weinig onderhoud vergen, is het toch belangrijk om uw zonnepanelen van tijd tot tijd te inspecteren en hun prestaties te controleren. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat uw zonne-installatie op volle capaciteit werkt.

Tip #1: Houd uw panelen vrij van vuil en andere schadelijke materialen.

Een opeenhoping van vuil, pollen, bladeren en vogelpoep kan het rendement van uw zonnepanelen beïnvloeden. Hoewel regen meestal voldoende is om uw panelen te reinigen, kunt u een professionele reiniging overwegen als u merkt dat uw panelen niet op hun volle capaciteit werken. U moet er ook voor zorgen dat uw panelen niet onder takken liggen, want niet alleen kan de schaduw het rendement verminderen, maar de takken kunnen tijdens een storm omvallen en ernstige schade veroorzaken.

Als uw panelen worden geblokkeerd of beschadigd door een van deze elementen en u beschikt niet over de juiste opleiding of apparatuur om verdere actie te ondernemen, neem dan onmiddellijk contact op met uw zonneleverancier om hulp te krijgen.

Tip #2: Zorg ervoor dat uw panelen regelmatig gecontroleerd en onderhouden worden.

Regelmatige onderhoudscontroles helpen om de prestaties van uw zonnesysteem, de meters, de omvormer en andere onderdelen zo efficiënt mogelijk te houden. Het is ook belangrijk om veranderingen in uw elektriciteitsrekeningen en energieverbruik te noteren.

Als uw zonnepanelen minder goed presteren na een regenbui of als u een ongewone piek in uw energierekening ziet, kan dit wijzen op een elektrisch probleem dat door een professional moet worden aangepakt. Dit kunt u laten doen door zonnepanelenvogelvrij.

Tip #3: Werk samen met een betrouwbare zonne leverancier

Het beste wat u kunt doen om de levensduur van uw zonnesysteem te garanderen, is een betrouwbare installateur vinden. Hoewel zonnesystemen weinig regelmatig onderhoud vergen, bieden sommige aanbieders van zonne-energie uitgebreide onderhoudspakketten voor de levensduur van hun producten om ervoor te zorgen dat ze tientallen jaren efficiënt schone, betaalbare en betrouwbare energie blijven opwekken.

https://zonnepanelenvogelvrij.be/kauwen-verjagen/