Classactions
Image default
Gezondheid

Voel je gelukkig door de juiste voeding

Het is algemeen bekend dat voeding belangrijk is en goede voeding nog belangrijker is. Je voedingspatroon kan je emotionele gesteldheid beïnvloeden. Er bestaat niet voor niks het fenomeen stress eten en mensen die slecht of te weinig eten zijn ook aantoonbaar minder gelukkig. Je kan door middel van de voedingsstoffen die je binnenkrijgt je geluk beïnvloeden. Dit klinkt misschien als magie of klinkklare onzin, maar het is wetenschappelijk bewezen dat je bijvoorbeeld door inname van 5-htp een stuk vrolijker wordt.

Onze hersenen communiceren met de rest van ons lichaam door middel van neurotransmitters. Dit zijn stofjes die de boodschappen verzenden en gelijk een aantal acties triggeren. Een van de stofjes die ons lichaam bestuurd is Serotonine. Serotonine is verantwoordelijk voor een hoop processen in ons lichaam, onder andere het hongergevoel in de buik. Het functioneren van de darmen en ook ons vermoeidheidsgevoel wordt geregeld door Serotonine. Uiteindelijk is het belangrijkste dat je door serotonine je gelukkig voelt. Veel depressies worden veroorzaakt door een tekort aan de neurotransmitter. Soms dan komt het omdat Serotonine slechter wordt opgenomen, bijvoorbeeld door een tekort aan opnemers van de stof, maar ook een verminderde aanmaak van de stof kan een oorzaak zijn. Wordt er eenmaal minder aangemaakt wordt je ongelukkig waardoor je lichaam nog minder van deze stof aanmaakt, waardoor je dus in een negatieve spiraal komt.

5-HTP is een van de bouwstenen van Serotonine. Het is niet veel in onze voeding te vinden helaas. Slechts in sommige zuivel producten en verschillende vette vissoorten bevatten de bouwsteen van Serotonine. Om de aanmaak te stimuleren en depressies voor te gaan wordt het dus aangeraden om supplementen bij te slikken. Koop deze supplementen online bij Topvitamins en je weet zeker dat je het voordeligst uit bent. Naast dat je geen bezorgkosten hoeft af te tikken heeft het ook nog eens het grootste assortiment van de Benelux en staat het bekend om zijn hoge niveau van service.

https://www.topvitamins.nl/