Classactions
Image default
Electronica en Computers

Meer of minder uren werken

Wanneer jij begint met werken bij een nieuw bedrijf krijg je natuurlijk een nieuw contract. Hierin zal staan hoeveel je gaat werken. Hierbij is recruitment software heel erg handig. Aan het begin weet je wel hoeveel uren gaat werken per week. Hier ben je het met de werkgever overeengekomen en hier ben je wel tevreden mee. Wanneer je een nul uren contract hebt is dit een ander verhaal. Dan verschilt het per week hoeveel uren je maakt. Vaak zijn dit flexibele banen die worden gevuld door mensen niet veel willen werken of dit naast hun studie doen. Wanneer je juist graag meer uren wil werken kun je dit altijd aanvragen bij de werkgever. Daar kun je altijd aangeven hoeveel uren je meer zou willen werken, hoe je de week gaat verdelen en vanaf welke datum dit in zou gaan.

 

Er zijn natuurlijk wel altijd wat voorwaarden voor het meer of minder uren gaan werken. Het bedrijf moet meer dan negen medewerkers hebben. Je moet ook minimaal een half jaar in dienst zijn bij de werkgever. Je moet het ook nog schriftelijk aangeven en dit het liefste twee maanden van tevoren. Wanneer je minder wil gaan werken is vaak de enige reden als het niet kan dat er niemand is om de uren over te nemen. Daarnaast kan het ook problemen in het werkrooster geven. Natuurlijk kan het ook altijd zo zijn dat er niet genoeg of teveel werk is. Urenregistratie is heel erg belangrijk voor het bedrijf en dit mag niet verstoord worden. Dit zal uiteindelijk alleen maar meer problemen opleveren.

 

Vaak zijn de deeltijdwerkers de groep die graag meer uren willen maken. Dit doen ze omdat ze meer geld willen verdienen. Dan is het natuurlijk altijd heel fijn als je wat meer uren kunt gaan werken. Het is altijd het proberen waard.

 

https://www.mysolution.nl/nl-NL/Home