Classactions
Image default
Auto’s en Motoren

Parel van Portugal: de Algarve

De Algarve in het zuiden van Portugal is een geweldige vakantiebestemming. Zon, zee, strand, heerlijk weer, wat wil je nog meer op vakantie? Je komt hier met je gezin heerlijk tot rust. Maar ook als je van actieve vakanties houdt, is de Algarve perfect. Met die mooie architectuur en dat unieke landschap is er altijd iets te beleven. Van de markten in Portimao en Loule naar heerlijk aan het strand liggen of surfen in Sagres – in de Algarve hoeft niemand zich een seconde te vervelen. Ik heb tien mooie bezienswaardigheden in de Algarve voor je op een rijtje gezet. Lees mee en doe alvast wat inspiratie op voor je volgende vakantie!

Auto huren in Algarve

Er zijn een aantal plekken in Algarve waar je een auto kunt huren. Kom je aan in Algarve met het vliegtuig, dan is het natuurlijk het handigste om je auto te huren bij een verhuurbedrijf op het vliegveld in Faro. Sunnycars, Sixt en Europcar hebben onder andere een loket op het vliegveld van Faro. Een auto huren kan al vanaf 20 Euro per dag. Een auto is natuurlijk een perfect alternatief om de omgeving van Algarve te verkennen. Maar mocht je in de stad willen blijven, dan is een auto overbodig. Het openbaar vervoer in Algarve is prima.

Bezoek het mooiste strand van de Algarve

Praia da Marinha wordt ook wel het mooiste strand van de Algarve genoemd en dat is niet voor niks. Het zand heeft een warme goudachtige kleur en het water heeft een fijne turkooizen tint. Het strand zelf is behoorlijk druk en toeristisch, daarom is het ook een optie om boven op de kliffen te blijven en te wandelen. Na enkele honderden meters kom je al niemand meer tegen en de uitzichten worden mooier en mooier. Wil je toch naar het strand, dan kan dit middels een steile trap naar beneden.

Eten in een visrestaurant

Met al die vissersdorpjes is het niet zo gek dat je bijna overal in de Algarve visrestaurants vindt. In Portugal houden ze ervan hun gerechten simpel te houden; de vis wordt vaak zonder al te veel poespas geserveerd, met knoflook en een citroentje en wat salade met tomaat erbij. Dat klinkt misschien een beetje saai, maar is het absoluut niet. De vis in de Algarve is zo vers dat hij zo ongeveer recht vanuit de zee op je bord belandt, en dat proef je! Je hoeft er bijna niks aan toe te voegen om er een smaakvol gerecht van te maken.

Wandelen op de Via Algarviana

De belangrijkste lange afstandswandeling van de Alagarve is de Via Algarviana. Dit 300 kilometer lange wandelpad begint aan de Spaanse grens bij Alcoutim en brengt je naar het meest zuidwestelijke punt van Europa bij Cabo de São Vicente. De Via Algarviana voert grotendeels door de bergen, waardoor je kennis maakt met het traditionele karakter van de Algarve. Je kunt ook kortere tochten lopen. Bijvoorbeeld het traject van Barranco do Velho naar Salir die zo’n 15 kilometer is. 

Genieten van de zonsondergang

De zonsondergang is één van de fijnste momenten van de dag en de Algarve leent zich uitstekend voor de mooiste zonsondergangen. Eén van de meest favoriete plekken hiervoor is het gehucht Santa Luzia, één van de mooiste dorpjes van de Algarve. Je kunt er eindeloos struinen over de boulevard en langs het water. Er zijn talloze leuke restaurantjes waaronder Casa do Polvo, waar je heerlijk lokaal eten kunt proeven.

Surfen

De zuidwestkust van de Algarve is geliefd bij surfers: het waait er bijna altijd en er zijn hoge golven. Het dorpje Sagres is een populaire spot voor surfers, ook vanwege de idyllische baaien.

https://www.autoportugal.nl/nl-regio-algarve/