Classactions
Image default
Aanbiedingen

Hoe houd je je voeten warm tijdens het slapen?

Hoe houd je je voeten warm tijdens het slapen?

Als je merkt dat al deze tekenen en symptomen zich voordoen, kan dat alleen maar betekenen dat je koude voeten onmiddellijk moeten worden behandeld. U kunt het beste meteen uw arts raadplegen en een aantal van de onderstaande effectieve manieren volgen om uw voeten op te warmen.

 

Last van koude voeten in bed? Check onze beste prodcuten voor een warmere slaap!

 

1. Was je voeten met warm water

Water geleidt warmte 25 keer sneller dan lucht. Leg je voeten voor het slapengaan in warm water tussen 38 en 46 graden Celsius. Zodra uw voeten aangenaam warm aanvoelen, droogt u ze af met een zachte handdoek en trekt u meteen bedsokken aan.

 

2. Masseer uw voeten

Laat een vriend met warme handen uw voeten masseren om een trage bloedsomloop te stimuleren. U kunt hem/haar vragen met zijn/haar vingertoppen en duimen in cirkelvormige bewegingen elke voet om beurten te masseren, beginnend bij de tenen en werk zo naar de hiel toe. Breng een voetbalsem aan die gember- of eucalyptusolie bevat voor een verder verwarmend effect.

 

3. Blijf gehydrateerd

Veel water drinken is de eenvoudigste manier om de bloedcirculatie in je lichaam te verbeteren en zo te voorkomen dat je koude voeten krijgt. Dit helpt het volume van het bloed dat naar je vingers stroomt te vergroten. Hoewel wordt geadviseerd om elke dag ongeveer 2 liter water te drinken, is het beter om meer te drinken, afhankelijk van hoeveel water je lichaam nodig heeft. Gehydrateerd zijn zorgt ervoor dat je lichaam gezond kan blijven, goed kan genezen en goed kan functioneren tijdens dagelijkse activiteiten.

 

4. Rook niet

 

Roken kan bijdragen aan het hebben van koude voeten en een slechte bloedcirculatie in het lichaam. Stoppen met roken kan helpen om je bloeddruk onder controle te houden en je cholesterolgehalte binnen het gezonde bereik te houden.

 

5. Doe regelmatig aan lichaamsbeweging

Als je aan het werk bent, probeer dan lange perioden van onbeweeglijkheid te vermijden door een paar eenvoudige rekoefeningen aan je bureau te doen. Probeer tijdens een korte pauze op te staan en te lopen. In een luie stoel zitten met uw benen omhoog kan ook een eenvoudige maar effectieve remedie zijn tegen een slechte bloedsomloop.

 

Als uw voeten ’s nachts onaangenaam koud worden, kunt u wakker worden en vervolgens moeite hebben om weer in slaap te komen. Effectieve opwarmoefeningen die een minimale voorbereiding vereisen, helpen u snel weer in slaap te vallen. Leg uw benen omhoog door ze in een comfortabele positie op een paar kussens te leggen, ongeveer 15 tot 30 centimeter boven uw hart.

 

6. Sokken dragen

 

Kies bedsokken die gemaakt zijn van natuurlijke vezels, zoals wol en katoen, omdat ze luchtzakken bevatten die warme lucht vasthouden. Kies ook voor elektrische onderdekens met een aparte warmtetemperatuur voor uw lichaam en voeten. Kies tot slot dekens van fleece en zoek er een met een extra voetenwarmer, zodat uw voeten de hele nacht warm kunnen blijven.

 

U kunt er ook voor kiezen om rijstsokken te maken met drie eenvoudige materialen: stevige sokken, rijst en elastiekjes. Als je een grote sok hebt, vul die dan met drie kopjes rijst, bind hem vast met een elastiekje en leg hem een paar minuten in de magnetron. Eenmaal klaar, kunt u deze verwarmde zakken onder uw deken naast uw voeten leggen.

 

Een andere, betere manier is het gebruik van Wellcare’s unieke 4D DWF elektrische onderdeken met een voetzone die zorgt voor een comfortabele temperatuur voor uw voeten.

 

7. Gebruik elektrische onderdekens

Er zijn een aantal speciale apparaten die kunnen helpen de bloedcirculatie in uw lichaam te verbeteren en uw voeten ’s nachts warm te houden, zoals bedsokken, beenmassagetoestellen en -oefenaars, en elektrische onderdekens.

 

Beenmassagetoestellen zijn een geweldige manier om spierpijn te verlichten, niet alleen in uw voet maar ook in uw kuiten. Vooral wanneer het hard nodig is, kunnen massages zowel de bloedsomloop als de endorfine stimuleren. In plaats van uw eigen voeten te masseren of een geliefde te vragen het voor u te doen, kan een massageapparaat uw stress verlichten. Bij regelmatig gebruik kan het ook uw voetflexibiliteit verbeteren. Door dit te combineren met wat oefeningen, kunt u uw lichaam in topvorm houden.

 

Hetzelfde geldt voor een elektrische onderdeken. Als u er een gebruikt, kunt u hem bovenop uw beddengoed leggen of u kunt hem tussen de lakens en dekens leggen. Sommige mensen vinden het prettig om de deken alleen te gebruiken, zodat u de temperatuur naar wens kunt aanpassen of gebruik kunt maken van de layering-techniek.

 

Voor meer tips en leuke weetjes, check onze Slaapwijsheid website.

 

https://slaapwijsheid.nl/slaapkamer/koude-voeten-in-bed/