Classactions
Image default
Aanbiedingen

Gordijnen kopen, de moeilijkste taak voor je inrichting

Ga je verbouwen of verhuizen? Of zit je al midden in de verbouwing/ verhuizing? Ik kan me voorstellen dat dit stress kan opleveren, en dat je aan zoveel verschillende dingen moet denken. Loopt alles op schema? Gaan we de deadline halen? Wat zijn de stappen hierna? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf wellicht stelt tijdens dit proces.

 

Het inrichten van je huis

Zodra de meeste (ver)bouw werkzaamheden klaar zijn komt het uiteindelijk aan op de inrichting. Behoudt je het oude meubilair, of koop je alles nieuw? Of is het een combinatie van beide, behoud je een aantal oude meubels, en vervang je er ook een paar. 

Denk hierbij aan kasten, tv meubel, tafels, stoelen, banken, bedden en ga zo maar door. In iedere ruimte staat wel wat, en wordt wellicht ook anders ingericht. Zo zal je bij een woonkamer wellicht andere keuzes maken als voor in een slaapkamer. 

 

Kleuren en tinten

Met de inrichting hebben we het natuurlijk niet alleen maar over het meubilair, maar ook over de kleuren en tinten. Dit is een belangrijk onderdeel van de inrichting, hierop pas je namelijk alles aan. Kleuren en tinten zijn als het ware de basis van jouw interieur inrichting. 

Je kunt ervoor kiezen om alles op elkaar af te stemmen, bijvoorbeeld 1 kleurenthema aanhouden zoals natuurlijke tinten. Al het meubilair + de gordijnen en decoraties in de kleuren beige, bruin, wellicht wat groen, zand kleur en ga zo maar door met de natuurlijke kleuren.

Wat je ook kan doen is het grote deel rustig houden, en de kleine decoraties of juist de gordijnen er uit laten springen. Een basis van grijs, beige of een andere zachte kleur. Met felle uitgesproken gordijnen of decoratie. Je kan zoveel met het interieur, maak het helemaal je eigen.

Gordijnen aansluitend op het interieur

Vaak een van de laatste, maar ook de leukste taak is het uitzoeken van de gordijnen. Deze sluiten vaak aan op de rest van het interieur betreft kleur en stijl. Wel is het voor veel mensen een lastig onderdeel, omdat er tegenwoordig zoveel keuze in raamdecoratie is.

Naar welk soort gordijn ben je op zoek? Rolgordijnen, vouwgordijnen of ‘’gewone’’ (over) gordijnen. En wil je dan lichtdichte, lichtdoorlatende of juist transparante raamdecoratie? Kies je voor gordijnen, welk soort plooi wil je dan, en moeten ze over de grond slepen of juist er net iets boven hangen? Het zijn allemaal keuzes die je voor jezelf moet maken, welke de keuze zo lastig maken.

Heb je er een weg doorheen kunnen slaan, en heb je een keuze kunnen maken? Dan ben je klaar om gordijnen te kopen. Dit kan je doen door middel van het naar een winkel gaan, maar tegenwoordig kan het ook steeds vaker online! Je meet de maten, voert de maten en wensen in en binnen mum van tijd heb je ze op maat gemaakt in huis!

Wij wensen jou dan ook heel veel plezier met de inrichting en aankleding van het huis. En dat je blij en trots mag zijn op het eindresultaat wanneer het helemaal jouw plekje is geworden.