Classactions
Image default
Aanbiedingen

De beste manier om retinol serum toe te passen

De beste manier om retinol serum toe te passen

Wat is retinol serum

In de gezichtsverzorging komt retinol serum het dichtst bij echte magie. Retinol is een vorm van vitamine A die regelmatig vrij verkrijgbaar is en doorgaans een lagere concentratie van het actieve bestanddeel bevat. Retinols bevatten lagere concentraties van de retinoïde.

Het krachtige ingrediënt (ook bekend als vitamine A) wordt gebruikt om een lange lijst van veel voorkomende huidverzorgingsproblemen te behandelen, zoals fijne lijntjes, rimpels, acne, dofheid en grote poriën. Retinol serum kan uiterst effectief zijn, maar het ingrediënt is even verwarrend omdat er zoveel misvattingen bestaan over het gebruik ervan. Twee van de grootste mythes die mensen zo nerveus maken om het in hun routine op te nemen? Retinol veroorzaakt irritatie, dus je huid zal afschilferen en je moet de zon vermijden als je het gebruikt.

 

Hoe begin je met retinol serum?

Breng ’s avonds een hoeveelheid retinol ter grootte van een erwt aan, idealiter 30 minuten nadat u uw gezicht hebt gewassen. Begin drie keer per week maandag, woensdag en vrijdag, want droogheid en vervelling zijn te verwachten gedurende vier tot zes weken. Als er geen droogheid optreedt of u het beter begint te verdragen, kunt u het gebruik opvoeren tot elke avond. 

 

Moet je retinol ’s morgens of ’s nachts gebruiken?

Retinol serum kan zonnegevoeligheid veroorzaken, maar de belangrijkste reden om vitamine A ’s nachts te gebruiken is dat zonlicht het kan deactiveren. De belangrijkste reden om retinoïden niet overdag te gebruiken is dat de meeste topische retinoïden inactief worden gemaakt door zonlicht. Maar de droogheid en peeling bij het eerste gebruik van retinoïden kunnen je gevoeliger maken voor de zon, dus het is het beste om ze ’s nachts te gebruiken als we de huid aan het herstellen zijn.

 

Dit is hoe je retinol in je gezichtsverzorgingsroutine kunt opnemen:

Stap 1: Was je gezicht en breng een oogcrème aan. Een oogcrème helpt de tere huid rond je ogen te beschermen. Stap 2: Wacht een paar minuten tot je huid helemaal droog is. Dit is belangrijk, want als je huid nog vochtig is, kan de retinol dieper in je huid trekken en irritatie veroorzaken. We willen moisturizers en serums aanbrengen op een licht vochtige huid, maar nooit retinol. Stap 3: Neem een hoeveelheid retinol ter grootte van een erwt en begin bij je kin, breng het met je vingertoppen aan met opwaartse en buitenwaartse bewegingen. Stap 4: eindig met uw moisturizer. Stap 5: Vergeet niet de volgende ochtend een breedspectrum zonnebrandcrème aan te brengen, want retinol serum maakt de huid gevoeliger voor de zon.

 

Moet je huid vervellen om retinol te laten werken?

De peeling die sommige mensen ervaren als ze retinol gaan gebruiken is geen teken dat het ingrediënt werkt. Hoewel de meest voorkomende bijwerking van retinoïden droogheid en irritatie van de huid is, die meestal vier tot zes weken aanhoudt, zijn er zowel vrij verkrijgbare als cosmeceutische sterke retinoïden (retinol en retinaal palmitaat) die weinig droogheid of vervelling veroorzaken en toch effectief kunnen zijn.

 

Kun je retinol en vitamine C samen gebruiken?

Net zoals het poetsen van je tanden onmiddellijk na het drinken van een glas sinaasappelsap, zijn er bepaalde huidverzorgingsingrediënten die niet goed samengaan. Vitamine C en retinol is zo’n combinatie. Terwijl vitamine C hyperpigmentatie behandelt en de huid beschermt tegen schade door vrije radicalen, bouwt retinol collageen op, verkleint het de poriën en verbetert het de textuur. Vitamine C-serums beschermen de huid tegen oxidatieve schade door vrije radicalen en werken het best ’s ochtends. Retinoïden daarentegen bouwen collageen op en helpen de huid herstellen en kunnen dus het beste ’s nachts worden gebruikt. Een andere reden om de twee ingrediënten te scheiden is dat ze bij gelijktijdig gebruik de gevoelige huid kunnen irriteren. Er worden verschillende vormen van vitamine C gebruikt in producten, die de gevoelige huid kunnen irriteren (zoals L-absorbinezuur).

Voor de gezichtsverzorging kun je ook tal van andere producten toepassen zoals collageen poeder. Neem de instructies altijd goed door voordat je het product op het gezicht aanbrengt.