Classactions
Image default
Zorg

Hoe ziet een acupunctuur behandeling Leusden eruit?

De bekendste vorm van acupunctuur is de behandeling met dunne naalden. Hoe ziet dan een acupunctuur behandeling Leusden eruit? De acupuncturist plaatst de naalden op bepaalde acupunctuurpunten in uw lichaam. Deze punten bevinden zich op de meridianen of energiebanen. Door de behandeling worden de punten gestimuleerd. De naalden blijven enige tijd pijnloos zitten.

Het gebruik van stroom

Soms maakt de acupuncturist gebruik van electro-acupunctuur bij een acupunctuur behandeling Leusden. Er wordt dan een stroompje op de naalden gezet. Afhankelijk van het gewenste effect zijn dit soms heel snelle, hoge frequenties en in een ander geval juist heel lage. Bij klachten als pijn, incontinentie en depressie kan hiermee het effect versterkt worden. Ook kan zij ooracupunctuur gebruiken: kleine naaldjes of bolletjes in het oor om de behandeling te versterken. Een andere vorm van acupunctuur behandeling Leusden is laseraccupuntuur. Dit wordt vooral toegepast als naalden niet gebruikt kunnen of mogen worden. Ook bij kinderen of angstige patiënten kan de acupuncturist er voor kiezen de acupunctuurpunten met laser te stimuleren. De technieken kunnen tegelijk binnen een acupunctuur behandeling Leusden gecombineerd worden, maar worden daar waar nodig ook apart ingezet.

Wanneer helpt acupunctuur behandeling Leusden?

De acupuncturist probeert de patiënt ook inzicht te geven wat de oorzaak van de verstoring binnen het lichaam is en wat zij daaraan gaat proberen te doen. Dankzij acupunctuur wordt het lichaam in een situatie gebracht waardoor het sneller kan genezen. In een aantal gevallen worden klachten, die een bepaalde ziekte met zich meebrengt, verlicht met behulp van acupunctuur behandeling Leusden. Acupunctuur heeft ook een preventieve werking. Daar waar nodig vraagt zij echter ook actie van de cliënt. Aandacht voor leefwijze, voeding en eigen verantwoordelijkheid zullen ook bijdragen aan het gezond worden en blijven. Op deze manier kan acupunctuur behandeling Leusden klachten voorkomen.