Classactions
Image default
Verbouwen

De populariteit van vloerverwarmingen en dekvloeren

Een populaire functie voor de vloer van een woning in de moderne tijd is het vloerverwarmingssysteem. Bij Screed It zijn we gespecialiseerd in het voorzien van bouwprojecten van vloerverwarming, naast traditionele en vloeibare vormen van dekvloeren.

Wij hebben ook deze professionele gids over vloerverwarming samengesteld, zodat u volledig op de hoogte bent voordat u beslist of u deze voorziening voor uw woning wilt.

Wat is het nu precies?

Vloerverwarming is een modern systeem van centrale verwarming en koeling, waarbij gebruik wordt gemaakt van elektriciteit via een reeks dunne draden of van warm water in buizen om de warmte gelijkmatig over de vloer van een woning te verdelen.

In veel gevallen zullen de leidingen en draden die bij een vloerverwarming aanleggen worden gebruikt, in een S-plan worden gelegd, aangezien zowel loodgieters als elektriciens bekend zijn met deze vorm van systeem.

Wist je dat vloerverwarming ideaal te combineren is met PVC vloeren. Denk bijvoorbeeld aan de Ambiant Essenzo Dark Oak PVC vloer die erom bekend staat dat die voldoende warmte doorlaat om je huis efficiënt op te warmen.

Hoe werkt dit systeem en hoe zit het in elkaar?

Wanneer u overweegt een nieuw element in een woning te installeren, wilt u natuurlijk eerst weten hoe het werkt, zodat u kunt beslissen of het element geschikt is voor uw project en uw bedoelingen. Een S-plan vloerverwarmingssysteem werkt door de warmte gelijkmatig over uw vloer te verdelen, waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van het ontbreken van luchtbellen in vloerbedekkingsmateriaal zoals dekvloer om ervoor te zorgen dat dit wordt bereikt. Het warmteniveau wordt vervolgens gecontroleerd door een thermostaat om een constante temperatuur te handhaven.

Hoe de systemen werken om de warmte te verdelen, hangt af van het feit of uw vloerverwarming nat of elektrisch is:

Het Natte vloerverwarmingssystemen

Systemen die gebruik maken van warm water om warmte in een ruimte over te brengen, laten dit water door een circuit van buizen onder de afgewerkte vloer lopen. De leidingen worden dan warm, waardoor de warmte via de rest van de vloer in de kamer kan worden gebracht.

Elke centrale verwarmingsbron kan worden gebruikt voor natte vloerverwarming, inclusief:

  • Standaard ketels

  • Combinatieketels

  • Condensatieketels

  • Biomassa-ketels

  • Warmtepompen

  • Kachels

De elektrische vloerverwarmingssystemen

Elektrische vloerverwarmingssystemen hebben een ultradunne draad die onder uw vloer wordt geïnstalleerd. Deze dunne draad warmt vervolgens op en dient hetzelfde doel als de vloerverwarmingsbuis voor een warmwaterverwarmingssysteem.