Classactions
Image default
Toerisme

Arden’s favoriete wandeling

wandelknooppunten ardennen

Houd je van buitenactiviteiten, houdt je kind van avontuur? Dan moet je gaan wandelen in de Ardennen! Speciaal voor jou heb ik – met de hulp van deze ouders – de leukste excursies voor je volgende familiereis in de Ardennen verzameld!

BÉRINZENNE: DE VERKOZEN FAVORIET

Deze wandeling in de Ardennen Spa in België is natuurlijk de favoriet van alle ouders die ik heb geïnterviewd! Toeval of telepathie? Het duurt gemiddeld een tot anderhalf uur om een ​​kind op te nemen. De Bérinzennewalk is geschikt voor mensen van alle leeftijden omdat het een gemakkelijke route is. Je kunt er ook een kinderwagen meenemen, maar het is aan te raden om voorzichtig te zijn want er zijn ook keien.

Sensatie in de Ardennen: bij helder weer zien ze vaak skydivers in de lucht! Daarnaast zijn veel picknickplaatsen erg handig om van de zon te genieten. Je zult ook zeer waarschijnlijk dieren tegenkomen, van kikkers tot herten! Het lijdt geen twijfel dat de kers op de taart de panoramische toren is.

RY DE ROME: KINDERWAGEN IN AANSLAG

Deze wandeling in Couvin liep rond een meer. Dit is een wandeling van 5 km en u kunt deze over de brug inkorten (4 km). De beste plek om dit keer te wandelen is de ligging (in het Ardense bos, aan het meer), paden (verharde wegen zijn ook makkelijk te fietsen) en de duur is niet lang. Kinderen steken graag de brug over. Er zijn ook veel picknickplaatsen om voor extra comfort te zorgen. Bonus: geen torens te zien! ?

ESNEUX: GEOCACHING MET DE FAMILIE

De speurtocht is uniek in de Ardennen! Wat is de locatie? Schattenjacht! Ik heb – alles behalve een ervaren wandelaar – nog nooit van gehoord … maar naar mijn mening is dit de ideale manier om energie toe te voegen aan “normaal” lopen! De objecten zijn verstopt op verschillende locaties. Een app kan je laten weten of je in de buurt van zo’n object bent en puzzels oplossen om een ​​stap dichter bij verborgen objecten te komen. Men kan zeggen dat het een “moderne speurtocht” is! Bekijk hier een video over de speurtocht.

Met behulp van de Géocaching-app haalde ze de “soldaat” eruit. Deze speurtocht heeft ook picknickmogelijkheden en een grote parkeerplaats. Het enige nadeel is dat je deze activiteit beter niet kunt plannen als het sneeuwt: dan zie je sporen van andere mensen die op zoek zijn naar verborgen voorwerpen in de sneeuw …

LAC DES DOYARDS: Plezier voor iedereen

Dit is op een steenworp afstand van een wandeling rond het meer “Lac des Doyards” in Vielsalm. Het duurt ongeveer 45 minuten tot 1 uur. Wandelen is erg leuk: er zijn speelgoed, bankjes, speeltuin en brug met waterval. Je zult ook eenden tegenkomen (die je brood kunnen voeren!). Een ander voordeel is dat er aan het begin van de wandeling een grote parkeerplaats komt. Het verharde pad is perfect voor kinderwagens of fietsers! Qua hapjes of drankjes is er niets in het hotel, maar aangezien het meer in het centrum van Vielsalm ligt, vind je binnen 50 meter restaurants. Gelukkig! Anders blijf je niet met een stok aan mij plakken? Het gebied staat bekend als “Condessalm” en heeft een groot terras. Dit is een populaire site voor Ardense pannenkoeken, ijs en specialiteiten!

DE HOGE VENEN: UITDAGING MET UITZICHT

Goffin wordt wel een van de mooiste plekjes van de Ardennen genoemd. Je kunt hier elk seizoen komen om het te voelen. Het wandelaanbod is breed waardoor er voor ieder wat wils is. U kunt echter niet elke wandeling nauwkeurig voorspellen. Daardoor is de wandeltijd veel langer dan verwacht: 12 kilometer in plaats van 5 kilometer!

https://www.dergatsjev.be/2020/08/wandeling-ardennen-wandelroutes-mooiste.html