Classactions
Image default
Aanbiedingen

Waarde van trouwringen

In deze artikel wil ik het graag hebben over de waarde van trouwringen en dan niet over specifiek de prijs ervan. Het heeft wel met de prijs te maken en de waarde dat de consument eraan geeft.

Dure trouwringen als norm

Zo een 10 tot 20 jaar geleden ware dure trouwringen de norm. Het werd van de man verwacht om dure verlovingsring te kopen en hier bestede de man een paar maanden salaris aan. Dan moesten de trouwringen natuurlijk ook duur zijn. Nu vraag je net als mij misschien waarom? De waarde van de trouwringen heeft toch niks met de gevoelens voor je partner te maken? Deze mening delen veel jongeren tegenwoordig die gaan trouwen.

Symbolische waarde

Het gaat ons tegenwoordig niet meer om de werkelijke waarde van trouwringen maar om de symbolische waarde. Trouwringen staan als een teken van trouw en liefde. Het is een cirkel dat geen begint of einde kent zoals ware liefde.

Belangrijk voor koppels is dat de trouwringen heel mooi zijn en dat ze de rest van hun leven meegaan. Voor de rest is de prijs van de trouwringen zelf niet van groot belang. Dit zien we tegenwoordig ook aan het assortiment dat juweliers verkopen. Er liggen nog maar weinig dure trouwringen tussen.