Classactions
Image default
Aanbiedingen

Propyleen Glycol: Wat is het en waarom zit het in onze producten?

Misschien heb je propyleenglycol gezien als ingrediënt in sommige van je favoriete producten en heb je je afgevraagd: wat is propyleenglycol? Is het veilig? Hier volgt een kort overzicht van propyleenglycol en het gebruik ervan.

 

Propyleen glycol is een heldere, kleurloze en bijna geurloze vloeistof met een licht zoete smaak. Het wordt gebruikt als antivriesmiddel, als oplosmiddel en in vele andere toepassingen. Propyleenglycol is ook een ingrediënt in veel voedingsmiddelen, cosmetica en medicijnen.

 

Geschiedenis van propyleenglycol

Propyleenglycol werd voor het eerst gesynthetiseerd in 1859 door de Franse chemicus Henri Victor Grignard. Het werd oorspronkelijk gebruikt als medicijn tegen aanvallen. In de jaren 1930 werd propyleen glycol geïntroduceerd als een antivriesmiddel voor auto’s.

 

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd propyleenglycol gebruikt als oplosmiddel in veel verschillende producten, zoals ontdooiing middelen voor vliegtuigen en hydraulische vloeistoffen. Na de oorlog werd propyleenglycol een ingrediënt in veel consumentenproducten zoals kleurstoffen voor levensmiddelen, geneesmiddelen en cosmetica.

 

Toepassingen voor propyleenglycol

Tegenwoordig wordt propyleenglycol gebruikt in veel verschillende industrieën, waaronder voedselverwerking, geneesmiddelen, cosmetica, textiel en meer. Het wordt gebruikt als antivriesmiddel in autoradiatoren en ontdooiing middelen voor vliegtuigen. Propyleenglycol wordt ook gebruikt om polymeren te maken die worden gebruikt om kunststoffen en harsen te maken.

 

In de levensmiddelenindustrie wordt propyleenglycol gebruikt om voedsel vochtig te houden en te voorkomen dat het bevriest. Het komt voor in gebakken goederen, verwerkt voedsel, salade dressings, sauzen, marinades, enz. Propyleenglycol wordt ook gebruikt als oplosmiddel in veel smaak- en geurstoffen.

 

Propyleenglycol is een heldere vloeistof met een licht zoete smaak die al meer dan 150 jaar wordt gebruikt in veel verschillende industrieën. Het product wordt door verschillende organisaties als veilig beschouwd voor menselijke consumptie wanneer het aan bepaalde criteria en limieten voldoet. Op https://www.propyleenglycol.com/ vind je meer ifnormatie over dit product en kunt je het gemakkelijk en snel bestellen.