Classactions
Image default
Aanbiedingen

Klamboe binnenkort in Nederland nodig?

Misschien vind je dit een vreemde titel. Waarom is dat nu opeens nodig? Als je last van muggen hebt of andere insecten kun je een klamboe nemen zodat je tijdens de slaap niet lastig wordt gevallen. Je kunt uiteraard ook gewoon de ramen en deuren dichthouden maar dit helpt niet altijd. Kleine insecten kunnen door kleine kieren dus ze kunnen zo de slaapkamer in sluipen. Dan is het fijn dat je niet lek wordt geprikt als je ’s avonds gaat slapen. We hebben wel geluk in Nederland qua insecten. We hebben wel wat insecten maar ze zijn niet gevaarlijk en vaak niet groot.

Ongeveer een maand geleden kwam de Aziatische hoornaar in het nieuws. Dit is een insect dat vooral in Oosterse landen voorkomt. Het beestje heeft een zwarte kop met een geel-oranje gezicht. Het borststuk is bruin of soms zwart. De poten hebben een geel uiteinde.  De Aziatische hoornaar kwam in het nieuws omdat die richting Europa kwam en zelfs richting Nederland onderweg is. Het beestje is bijna twee keer zo groot als een normale wesp waar de meeste mensen al bang voor zijn. Omdat die twee keer zo groot is zal de steek ook pijnlijker zijn, maar dit betekent niet dat de steek dodelijk is! Als je een wesp tegenkomt die nog groter is zul je al helemaal schrikken. De wesp is al in Frankrijk en Spanje gevonden. Ook in België en Engeland is de hoornaar gevonden. Het is dus een kwestie van tijd voordat die in Nederland komt.

Als je insecten weg wilt houden kun je naast een klamboe ook een ventilator gebruiken. De dieren houden niet van wind dus als je een ventilator op jouw bed richt zorg je er voor dat ze uit de buurt blijven. Insecten komen ook vaak in de zomer dus dan is het ook een stuk warmer op de slaapkamer. Een ventilator zorgt dan voor een koelere lucht maar ook dan de insecten niet bij je hoofd gaan vliegen en wellicht zullen steken.

https://shopvoorgezondheid.nl/