Classactions
Image default
Aanbiedingen

Hoe kun je jouw nieuwe huis verlichten met wandlampen?

Verhuizen naar een nieuw huis is spannend! Je hebt vast al die ideeën over hoe je interieur eruit moet zien, maar er is één ding dat vaak over het hoofd wordt gezien: verlichting. De juiste verlichting kan de sfeer van een kamer maken of breken en wandlampen zijn een uitstekende manier om dat te doen. In deze blog ontdek jij waarom wandlampen een goede keuze zijn voor het verlichten van jouw nieuwe huis.

Wat zijn wandlampen?

Wandlampen zijn verlichtingsarmaturen die licht geven zonder vloeroppervlak in te nemen. Ze worden meestal gemonteerd aan weerszijden van een deur of raam, maar ze kunnen ook worden gebruikt in gangen, badkamers en slaapkamers. In deze armaturen kunnen verschillende typen LED lampen geplaatst worden waardoor het voor elke setting geschikt is. Zo zijn er tal van soorten LED lampen op het gebied van vorm, mate van licht en warmte van licht. Daarnaast worden wandlampen ook veel opgehangen bij buitendeuren en schuren. 

Voordelen van wandlampen

Dit type verlichting zorgt voor zacht, indirect licht dat in elke kamer een gezellige sfeer creëert. Omdat ze aan de muur zijn bevestigd, nemen ze bovendien geen vloeroppervlak in beslag zoals lampen of andere verlichtingsarmaturen. Bovendien zijn ze er in allerlei vormen en maten, zodat u een stijl kunt kiezen die past bij jouw specifieke behoeften en smaak. Van klassiek messing tot modern chroom, er is voor elk wat wils!

Overwegingen bij het kiezen van wandlampen

Bij het uitzoeken van wandlampen voor jouw nieuwe huis zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden. Ten eerste, denk aan de hoeveelheid licht die u nodig hebt in de ruimte – als het een ruimte is waar je meer directe verlichting nodig hebt (bijvoorbeeld lezen), dan is een elektrische wandlamp met een hoger wattage het beste; als het een ruimte is waar meer sfeerverlichting nodig is (zoals de gang), dan zijn lampen met wat meer warmte en minder wattage geschikter. Ten tweede, denk na over de plaatsing – aangezien wandarmaturen zijn, is het belangrijk om te weten waar op de muur je ze precies wilt plaatsen, zodat de bedrading goed kan worden gedaan voordat de installatie begint, indien nodig. Kies ten slotte een stijl – er zijn talloze stijlen beschikbaar, dus kies er een uit die past bij de inrichting van jouw huis.