Classactions
Image default
Zakelijke dienstverlening

Airconditioning op Kantoor; de voordelen

Temperatuur, ventilatie en luchtvochtigheid vormen samen het binnenklimaat. Tegelijkertijd wil je als ondernemer de kosten beheersen en verantwoord omgaan met het energieverbruik. Qua klimaat heeft niet iedereen dezelfde behoeften. Airconditioning op het werk is een oplossing die helpt bij het creëren van de beste werkomgeving en biedt ook veel duurzame opties om de kosten te beheersen en te voldoen aan verschillende comfortvereisten.

 

Minimale onderhoudskosten

Dat kantoorairconditioners alleen verkoeling kunnen brengen bij warm weer behoort tot het verleden. Door een passend klimaatsysteem in uw bedrijfspand te installeren, is de klimaatbeheersing het hele jaar door uitstekend. Hiermee kunt u op kantoor de temperatuur, luchtvochtigheid, ventilatie etc. regelen. Op deze manier voelen uw medewerkers zich het hele jaar door goed en verhogen ze de productiviteit. Dit is een voordelige investering met minimale onderhoudskosten!

Comfort

Met airconditioning krijgt u altijd en overal het meest comfortabele klimaat. Zorg voor de juiste temperatuur en een comfortabele luchtvochtigheid. Moderne airconditioningsystemen kunnen schone, gezonde, gekoelde of verwarmde lucht leveren, de lucht ontvochtigen en schimmel voorkomen. Deze hebben allemaal geen tocht en geen geluid.
Met airconditioning voelt u zich comfortabeler, gezonder en meer voldaan, het heeft alle relevante voordelen. Omdat degenen die zich gezond voelen, productiever zullen zijn. Bedrijven brengen airco kantoor zelfs in stelling als onmisbaar om klanten of zelf personeel aan zich te binden.

Twee soorten

In grote lijnen zijn er twee soorten airconditioningsystemen: aantrekkelijk geprijsde mobiele;airconditioners en dure vaste split systemen.
Airconditionering stellen doorgaans een groot aantal mensen teleur: ze zorgen soms niet voor voldoende koeling, maken redelijk wat herrie en worden soms gehinderd door hun grote formaat. Een ander probleem met deze apparaten is meestal condensaatafvoer. Voor het geval dat, moet u de condensaattank regelmatig zelf legen. Dit mag je natuurlijk niet vergeten…

In deze systemen kan warme uitlaatgassen op twee manieren worden afgevoerd: met een afvoerslang aan een raam of een zogenaamde “losse” condensor die via een koelmiddelslang op de binnenunit is aangesloten. In beide gevallen moet warmte worden afgevoerd via openstaande ramen of deuren. Maak het dan opnieuw! Goedkoop is natuurlijk duurkoop.

Zomer

Vooral in de hete zomer kopen een hoop mensen impulsief airconditionerssystmen. Om er daarna snel achter te komen dat men beter een splitsysteem van een kwaliteitsmerk had kunnen laten installeren. Kwaliteitsmerken gaan ongeveer 10
jaar lang mee. De investering is echter wel wat hoger, maar de afschrijvingen zijn daarentegen wel lager. In het beste geval heeft u ook nog belastingvoordeel door de regeling van de Energie Investeringsaftrek.

Luchtvochtigheid kantoor

Of het nu thuis of op kantoor is, de relatieve luchtvochtigheid moet tussen de 40% en 60% liggen. Te droge lucht is onaangenaam, maar te vochtige lucht is geen cadeau voor op kantoor. Natuurlijk kunnen planten op kantoor helpen om de luchtvochtigheid in evenwicht te houden, net als een luchtvochtigheid kantoor!

Voor meer informatie zie: https://www.kouveld-airconditioning.nl/airconditioning/kantoor/

https://www.kouveld-airconditioning.nl/