Classactions
Image default
Onderwijs

Voorkennis cursus boekhouden

Voor het volgen van een cursus boekhouden of BKB heb je niet per definitie een specifieke vooropleiding nodig. Het is wel handig als je interesse in en affiniteit met cijfers hebt, want dat is waar het toch wel bij boekhouden om draait. Wanneer je niet zoveel met cijfers hebt, kan het lastig zijn om de opleiding te voltooien of er na het behalen van je diploma iets nuttigs mee te doen. Weet je nog niet zoveel van boekhouden zelf, maar je houdt wel van details en overzicht, dan kan boekhouden iets zijn waar je goed in kunt worden.

Inhoud van boekhouden

Tijdens de cursus leer je alles over het financiële deel van bedrijfsvoering. Denk aan het opstellen van balansen of het bijhouden van dagboeken. Ook leer je van alles over belastingen en rechtsvormen van bedrijven. Uiteindelijk kun jij er als vaste medewerker binnen een bedrijf of als zelfstandige ondernemer voor zorgen dat het hele financiële plaatje van een bedrijf klopt.

Korte cursus

Doordat de cursus basiskennis boekhouden een korte cursus is, valt ook het lesgeld van de cursus best mee. Dit betekent dat je, zowel voor wat betreft geld als tijd, wellicht nog wel een cursus wilt gaan doen. Als je boekhouden onder de knie hebt en de smaak te pakken hebt, kun je nog verder gaan met bijvoorbeeld het praktijkdiploma boekhouden. Hiermee sta je nog sterker in je schoenen als je de arbeidsmarkt op gaat. Met het praktijkdiploma heb je veel meer praktijkoefening en –toepassing gehad en hiermee kun je je voordeel doen, zodra je gaat solliciteren. Zodra je als zelfstandig ondernemer voor een bedrijfje de boekhouding mag regelen, zorgt de ervaring er bijna vanzelf voor dat je ook bij andere bedrijfjes ingehuurd gaat worden. Je kunt dan je netwerk uitbreiden en jouw toegevoegde waarde voor een bedrijf bewijzen.