Classactions
Image default
Kinderen

Kleurplaten en copyright – Tips

Mag ik iemand andermans kleurplaten gebruiken voor mijn eigen website?

Het antwoord op deze vraag is over het algemeen vrij logisch, nee dit mag niet! Natuurlijk mag je een kleurplaat van een website afhalen en gebruiken voor eigen gebruik. Het is echter verboden om de afbeelding weer te tonen aan bezoekers via je eigen website.

Indien je afspraken hebt gemaakt met de orginele auteur dan is het geen enkel probleem om de kleurplaten te tonen op je website.

Maar op de foto waar je een kleurplaat van maakt, zit daar geen copyright op?

Ja, hier kan ook copyright op zitten, zorg dus dat je goed oplet met het uitkiezen van een afbeelding, om een kleurplaat van te maken. Zorg dat je over de volledige rechten beschikt, bijvoorbeeld omdat jij zelf de afbeelding of de foto gemaakt hebt. Zo voorkom je problemen in de toekomst.

Het is daarom vrij logisch dat je niet zomaar afbeeldingen van Google moet halen, omdat dit op de lange termijn gevolgen kan hebben.

Leer snel hoe je een kleurplaat moet maken via kleurplaatje.com

Hoe zorg je dat mensen je kleurplaten niet gebruiken op hun website?

Je kunt voorkomen dat andere mensen (let op: wel gewoon voor thuisgebruik) je kleurplaten gebruiken, doormiddel van een watermark in je kleurplaat, zo kunnen de bezoekers zien dat de kleurplaat bij jouw hoort. Natuurlijk verwijderen vaak de nieuwe website eigenaren het watermark logo. Zorg daarom dat je deze op een moeilijke plek zet.. door de lijnen van de kleurplaat. Zo maak je het erg lastig om het watermark te verwijderen.

Ben jij opzoek naar leuke kleurplaten of wil je graag leren knutselen? Bekijk dan nu onze knutselwebsite!

http://www.kleurplaatje.com