Classactions
Image default
Industrie

6 tips waarmee u de levensduur van hydraulische en industriële slangen verlengt

Hydraulische en industriële slangen zijn essentieel voor veel industriële toepassingen. Daarom is het van groot belang dat deze belangrijke onderdelen in uw industriële toepassingen lang meegaan en goed presteren maar ook veilig gebruikt worden.

Hydraulische en industriële slangen zijn ontworpen om vloeistoffen en gassen te transporteren en zijn bestand tegen hoge druk en weerstand. Zoals alles zijn ook deze slangen onderhevig aan slijtage en is het mogelijk dat ze na verloop van tijd beschadigd raken of zelfs kapot gaan. Daarom is het belangrijk om de levensduur van uw hydraulische en industriële slangen te verlengen om onnodige stilstand en kosten te voorkomen. In dit blog vindt u enkele tips waarmee u de levensduur van uw hydraulische en industriële slangen verlengt.

Tips om de levensduur van uw hydraulische of industriële slang te verlengen

Kies voor de goede slang

Er zijn een hoop verschillende soorten slangen en elke slang heeft een eigen verschillende toepassing. Daarom is het belangrijk om de juiste slang te kiezen voor uw specifieke toepassing. Dan gebruikt u de slang voor de correcte doeleinde, dat zal de levensduur van de slang verlengen.

Let op de druk

Pas de druk aan naar het juiste niveau. Overdruk kan leiden tot beschadiging van uw hydraulische of industriële slangen. Daarom is het extra belangrijk om de juiste druk te gebruiken voor uw specifieke toepassing om de levensduur van de slang te verlengen.

Gebruik beschermende bekleding

Zoals de naam doet vermoeden beschermt beschermende bekleding uw slangen tegen beschadiging en corrosie. Door deze op de juiste manier te beschermen verlengt u de levensduur van de slangen.

Regelmatige inspectie

Door het regelmatig inspecteren en onderzoeken van de slangen ziet u beschadiging of slijtage op tijd voordat dit leidt tot falen van of fatale schade aan de slang.

De juiste verbindingsstukken

Let er op dat u de juiste verbindingsstukken gebruikt. Als u de correcte verbindingsstukken gebruikt gaat u op een juiste manier aan de slag met verbindingen. Dit voorkomt beschadigingen en onnodige slijtage.

Behandel de slangen met zorg: Goede verzorging, zoals oprollen en opbergen, beschermt de slangen tegen beschadiging. Zoekt u een industriële slang voor uw organisatie? Bekijk de mogelijkheden van Slangen Service Span

Conclusie

U verlengt de levensduur van uw hydraulische en industriële slangen door de juiste slangen te kiezen, de juiste druk te gebruiken, de slang juist te beschermen, regelmatige inspectie en controle, de juiste verbindingsstukken en de slangen met zorg te behandelen. Door hier rekening mee te houden, verlengt u de levensduur van uw slangen en voorkomt u onnodige kosten en problemen.