Classactions
Image default
Gezondheid

Hoe werkt elektrisch roken?

Elektrisch roken is nieuw en hip! Steeds meer mensen overwegen de overstap van hun echte, vertrouwde sigaret, naar de kunstmatige, naar veronderstelling, gezondere variant. Er is voldoende informatie over dit type roken te vinden op het web; je kunt zelfs verschillende fora bekijken om aanmoedigende en motiverende opmerkingen te vinden, als je het elektrisch roken een serieuze kans wilt geven, maar nog twijfelt over de voordelen of werking ervan. Wat zijn nu de belangrijkste redenen om over te stappen naar dit nieuwe hebbedingetje? En hoe biedt het een acceptabel alternatief voor de nicotinebehoeftige mens? Laten we eens kijken naar de voordelen en de werking van de elektrische sigaret.

Redenen

Het is alom bekend dat roken geen goed doet aan de gezondheid en dat, bij langdurig en veelvuldig gebruik, serieuze klachten kunnen ontstaan. Dit komt door het inhaleren van de nicotine, evenals de dampen die daarbij vrij komen. Met de elektrische sigaret heb je hier geen last van. Het bevat minder nicotine, waarbij bovendien geen verbranding plaatsvindt. Doordat de vervangende vloeistof verdampt, komen er geen gevaarlijke stoffen vrij als teer en koolmonoxide. De sigaret is opgebouwd uit een gedeelte dat de batterij omvat, een verdampingselement en een tank dat de vloeistof verdampt. Het mooie is dat je de keuze hebt uit verschillende soorten vloeistof, elk met een eigen smaak. Deze kan overeenkomen met die van je oude, vertrouwde sigaret.

Uitkomst

Het roken van een e-sigaret biedt uitkomst als je wilt kiezen voor een gezonder alternatief op een ongezonde gewoonte. Tevens kan het een goed hulpmiddel zijn om de drang naar de gewone sigaretten te verminderen. Men blijft natuurlijk gewoon roken, alleen gaat het daarbij om een gezondere variatie op de gewone sigaret. Dit kan er voor zorgen dat de behoefte naar een gewone ongezonde sigaret sterk kan worden afgenomen.   

http://www.smokesmarter.nl/e-sigaret-kopen