Wasmachine reparatie Amsterdam over de Blomberg wasmachine

Wasmachine reparatie Amsterdam: Blomberg wasmachine-problemen en probleemoplossing

De wasmachines van Blomberg zijn ontworpen om in harmonie met uw levensstijl te werken. Hoogwaardige, vrijstaande en geïntegreerde apparaten hebben snelle wascycli. En drums met een capaciteit van 11kg. Een volledig schone lading kan worden bereikt in minder dan 30 minuten.

Maar zelfs met al deze nieuwe technologie kunnen er af en toe dingen fout gaan. Uw wasmachine toont een code op het digitale display om een ​​specifiek probleem aan te duiden. 

Wasmachine zal niet werken

Als uw Blomberg-wasmachine niet start, kan dit duiden op een probleem met het stopcontact. De wasmachine kan zijn losgekoppeld of in de uit-modus. Je hebt een elektricien nodig om de zekeringen, stroomonderbrekers en stroombron te controleren.

Als na het selecteren van het programma de wasmachine nog steeds niet start, kan dit een probleem zijn als de deur niet goed sluit. Als het programma zelf niet geselecteerd kan worden, is dit waarschijnlijk een probleem met de waterdruk of netspanning. En het apparaat is overgeschakeld naar de zelfbeschermingsmodus om mogelijke schade te voorkomen.

De programmakeuzefout is 09. Een deurrittefout wordt aangegeven met foutcode 12. Zowel het deurslot als het verbindingsblok moeten worden onderzocht. En de bedrading moet door een expert worden gecontroleerd.

Alle voorkomende problemen aan de Blomberg wasmachine worden door wasmachine reparatie Amsterdam verholpen.

De wasmachine zal niet draaien

Een Blomberg-wasmachine die niet draait, kan aan verschillende redenen te wijten zijn. Er kan een ongebalanceerde belasting zijn – deze ongelijke verdeling van de belasting zorgt ervoor dat de programmacyclus wordt onderbroken en dat het centrifugeren niet wordt uitgevoerd.

Als u hebt nagelaten om het draaiprogramma te selecteren, kan dit de oorzaak zijn. Andere problemen zijn defecte motorconnectorblokken, koolborstels en de aandrijfriem van de wasmachine. Foutcode 13 geeft aan dat er een spinprobleem is gedetecteerd.

Water loopt langzaam weg of helemaal niet

Een Blomberg-wasmachine die niet leegloopt, kan te wijten zijn aan het feit dat de afvoerslang wordt gevouwen of geknikt. Het afvoerpompfilter kan geblokkeerd zijn. De afvoerpomp werkt mogelijk niet correct of de bedrading naar de afvoerpomp is mogelijk defect. De afvoer zelf kan verstopt zijn als de wasmachine het water niet wegvoert. De afvoerfoutdetectiecode is 02.

De wasmachine lekt

Blomberg-wasmachine lekkende problemen kunnen te maken hebben met defecte aansluitingen van de toevoerslang. Strainers en rubberen afdichtingen kunnen losraken. Het uiteinde van de afvoerslang is mogelijk losgeraakt. Of de afvoer kan worden geblokkeerd. Slangverbindingen in de wasmachine zelf kunnen lekken. En de filterdop van de afvoerpomp is mogelijk niet goed geplaatst. Als er een probleem is met de waterinlaatklep, wordt foutcode 01 weergegeven.

Er is geen warmte

Een Blomberg-wasmachine die het water niet verwarmt, geeft aan dat er een probleem is met de thermostaat. Of de wasverwarmer. Bedrading kan hier een probleem zijn, dus u moet contact opnemen met een gekwalificeerde reparatie-technicus. Wanneer een verwarmingsfout wordt gedetecteerd, wordt code 03 weergegeven. Een gedetecteerde waterverwarmingstoring wordt weergegeven als 09 of 011. Dit suggereert opnieuw problemen met de wasverwarmer of thermostaten.

Andere foutcodes uitgelegd

Code 04 – de motorische triac is mogelijk kortgesloten

Code 05 – er is een temperatuurfout gedetecteerd

Code 06 – er is een storing van de motortacho gevonden

Code 07 – dit is een probleem met deurslot

Code 10 – een waterovervulling of overloop is het probleem

Code 18 – een spanningsuitval geeft aan dat het apparaat niet de juiste spanning ontvangt

Tijd om te bellen met de professionals

Als je een probleem hebt met het repareren van Blomberg-wasmachines, kan witgoed reparatie Amsterdam je helpen. Korte termijn boekingen betekenen dat u niet hoeft te wachten. Je krijgt een ervaren technicus. Een snelle diagnose. En een volledig verzekerde service die wordt geleverd met een garantie van zes maanden. Je Blomberg-wasmachine zal binnenkort als nieuw werken.

https://witgoed-reparatie.net