Classactions
Image default
Dienstverlening

Drie voordelen van het gebruik van carbon

Carbon is een element dat ook wel koolstof genoemd wordt. In dit artikel lees je over drie voordelen van dit veelzijdige element. 

Carbon wordt ook wel koolstof genoemd en komt voor in heel veel verschillende vormen. Bij een relatief lage druk ontstaat er grafiet. Bij een hoge druk op het carbon onstaat er diamant. Daarnaast kan carbon zich binden met heel veel verschillende andere elementen. Carbon komt zelfs voor in combinatie met  zuurstof. Er ontstaat dan CO2. Er zijn miljoenen verbidingen met carbon mogelijk. 

Het feit dat carbon veel verschillende vormen heeft betekent ook dat elke vorm zijn eigen goede of bijzondere eigenschappen heeft die van pas kunnen komen bij heel veel verschillende toepassingen. Zo is grafiet een heel zacht materiaal dat gebruikt kan worden in klei en in potloden. Ook geleid grafiet elektriciteit waardoor het gebruikt kan worden in elektromotoren. Diamant is een zeer sterk materiaal, maar is ook mooi om te zien. Het wordt onder andere gebruikt als decoratie van sieraden.

 

Van carbon worden ook weefsels gemaakt waardoor er een soort stijve stof ontstaat. Dit worden ook wel koolstofweefsels genoemd en deze kun je onder andere in je auto terugvinden. De weefsels worden in verschillende patronen gemaakt. Naast in auto’s worden de weefsels ook gebruikt in schepen, vliegtuigen en in sportartikelen zoals hockeysticks en golfclubs.

Gerelateerde artikelen

Reinigen van uw bedrijfspand

Verzot op vrachtwagens

Laat je werknemers niet vallen